Gazete Vatan Logo

Kale mutfağa girdi

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kaledekor gibi markaları olan Kale Grubu, Kaleplus ile mutfağa girdi.

Mutfak mobilyaları üretimine başlayan ve yıllık 30 bin adet üretim kapasitesi olan Kale, gelecek yıldan itibaren Ortadoğu ve Rusya’ya ihracat yapacak

KALEBODUR, Çanakkale Seramik, Kalekim, Kaleterasit, Kalecolor, RocaKale, Kaledekor gibi markalarıyla yapı sektörünün önde gelen şirketlerinden Kale Grubu, ürün gamına mutfak mobilyalarını da ekledi. Kaleplus markasıyla sektöre giriş yapan Kale Grubu’nun Başkanı Zeynep Bodur Okyay, grubun mutfak mobilyası işine yabancı bir markayla ithalat yaparak başladığını, daha sonra başka bir markaya üretim yaptırdıklarını, son olarak ise üretimine karar verdiğini söyledi. Okyay, “Kale Grubu olarak ıslak mekan ürün gamımızı banyonun ardından mutfakla tamamlamış olduk” dedi.
Kale Grubu Seramik Grup Başkanı Tarık Özçelik ise geçen yıl deneme üretimlerini tamamladıklarını, bu yıl da kapasitesi 30 bin takım mutfak mobilyası olan fabrikayı devreye aldıklarını belirtti.

Hedef % 10 pazar payı

Özçelik, İstanbul’da yapılandıklarını, yakında İzmir ve Ankara organizasyonunu da kuracaklarını söyledi. Özçelik, bu yıl için satış hedeflerinin 12 milyon YTL ve 2 bin mutfak mobilyası olduğunu, önümüzdeki yıl bunu ikiye katlamayı planladıklarını bildirdi. Önümüzdeki yıl ihracat yapabileceklerini de belirten Özçelik, satışlarının önemli bir kısmının konut projelerine olmasını beklediklerini, markalı mutfak mobilyaları pazarından ise iki yıl içinde yüzde 10’luk pazar payı almayı hedeflediklerini kaydetti. Özçelik, “Bu yıl 4 mağaza açacağız. 3 yıl içinde bu sayı bayilerle 40 olacak. 4 yıl içinde de satışlarda yüzde 10 pazar payı hedefliyoruz. Gelecek yıldan itibaren Ortadoğu ve Rusya’ya ihracat yapacağız” dedi.
Kaledekor Genel Müdürü Altuğ Akbaş ise bu yıl müşterilerinin beğenisine sunacakları modeller hakkında bilgi verdi. Akbaş, modellerin ismini şifalı bitkilerden ve baharatlardan aldığını belirtti. Toplantıda verilen bilgiye göre, bu yıl 26 farklı kapak modeli ile tüketicilerin beğenisine sunulan Kaleplus’ın, 39 adet farklı model ve 10 adet farklı malzeme seçeneği bulunuyor.

Haberin Devamı