Gazete Vatan Logo

İTO ve İSO’da başkanlar seçildi!

İSO ve İTO'de seçim maratonu sona erdi

İSO’da Tanıl Küçük dönemi bitti. Dünkü seçimde 60 oy alan Erdal Bahçıvan, İSO’nun yeni başkanı oldu. İSO’nun Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay olurken İTO’da tek aday İbrahim Çağlar 211 oyla seçildi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) seçim maratonu yönetim kurulu ve başkan seçimleriyle sona erdi. Tek listeyle seçime giren İbrahim Çağlar 248 oyun 211’ini alarak İTO’nun yeni başkanı oldu. İSO’da ise son Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ile Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan’ın listeleri yarıştı. Yarıştan 60 oy alan Bahçıvan galip çıktı ve İSO’nun yeni başkanı oldu. Küçük 44 oy aldı.

Dalgakıran listede

Odalardaki seçim maratonu İSO’da dün sabah 09.00’da başladı. Tanıl Küçük’ün listesinde Fikret Tanrıverdi, Abdulbaki Kuriş, Fahir Gök, Fatma Ülkü Büyükgönenç, Mustafa Aydın Özilhan, Hüseyin Uran Tiryakioğlu, Celal Kaya, Mustafa Necati Tecdelioğlu, Hülya Gedik Sadıklar ve Bahri Murat Önay yer aldı. Erdal Bahçıvan’ın listesi ise Mustafa Özkazanç, Nahit Kemalbay, Adnan Dalgakıran, Ali Ulvi Orhan, İrfan Özhamaratlı, Ali Eren, Sadık Saruhan, Sultan Tepe, Bekir Yelken ve Mehmet Ata Ceylan’dan oluştu.

İSO’da Meclis Başkanlığı’na Zeynep Bodur Okyay seçildi. İsmail Gülle ile Hasan Büyükdede ise Meclis Başkan Yardımcılığı görevine seçilen üyeler oldu. İbrahim Çağlar’ın listesinde Dursun Topçu, Gökhan Murat Kalsın, Hasan Erkesim, Hakan Orduhan, İlhan Soylu, Ebubekir Sıddık Koyuncu, Öznur Değirmenci, Öztürk Oran, Servet Samsama ve Fahrettin Basiloğlu yer aldı. Erkesim ve Değirmenci, Çağlar’ın Meclis Başkanı iken yardımcılığını yaptı.

Çağlar komple yeniledi

Dursun Topçu, eski yönetimden kalan tek üye oldu. Murat Yalçıntaş TOBB Delege listesinin ilk sırasında yer aldı. Çağlar, “335 bin üyenin sesini duyacağız ve duyuracağız. Üye odaklı çalışmalarımızı hükümet, vilayet, belediye, oda ve borsalarla birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. İTO başkanlık seçiminin İstanbul’un fethiyle aynı güne denk gelmesinin heyecan verici olduğunu belirterek, Fatih Sultan Mehmet’in zorluklardan yılmadan hedefine ulaşmada çareler üretmesini örnek alacağını söyledi.

İbrahİm Çağlar: 1960 İstanbul doğumlu olan İbrahim Çağlar, ticaretle yoğrulan bir ailede yetişti. 18 yaşında başladığı ticaret hayatını bugün tekstil, enerji, inşaat ve telekomünikasyon sektörlerinde sürdürüyor. Çağlar, AK Parti ve MÜSİAD’ın Kurucu Üyesi.

Erdal Bahçıvan: 1963 İstanbul doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü mezunu. Bahçıvan Gıda’nın patronu olan Erdal Bahçıvan, 2004 yılından beri SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapıyor.

Haberin Devamı