Gazete Vatan Logo

İSO ‘çevre’ ödülü yağdırdı

İSO’nun hedefi çevreye saygılı şirket sayısını artırmak

İstanbul Sanayi Odası, beyaz eşyadan otomotive, savunma sanayiinden teknolojiye 45 şirketi ödüllendirdi. İSO’nun hedefi çevreye saygılı şirket sayısını artırmak

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Çevre Ödülleri bu yıl 13’üncü kez sahiplerini buldu. Çevre Ödülleri törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye ekonomisini dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına koymayı hedefliyoruz. Çevre ve insan sağlığı için gereken önlemleri de bu doğrultuda artırarak devam edeceğiz. Çevre kalitesinden taviz veremeyiz” dedi.

Törende konuşan İSO Başkanı Tanıl Küçük de, çevre ve doğayı korurken ekonomik gelişmenin önünün tıkanmaması gerektiğini söyledi.

Bu yıl 45 firma, ‘İnovatif Çevre Dostu Ürünler’, ‘Enerji Verimli Ürün’, ‘Çevre Dostu ve Enerji Verimliliği Uygulama’ ile ‘Çevre Yönetimi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ kategorilerinde ödül aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a da teşekkür plaketi verildi.

Arçelik, İSO Çevre Ödülleri’nde ‘İnovatif Çevre Dostu Ürün’ kategorisinde Arçelik 9658 ETI fırınla birincilik ödülüne layık görüldü.

Arçelik rekor kırdı

Sınıfında dünyanın en az enerji tüketimine sahip Arçelik 9658ETI fırınla, A enerji sınıfı limitine göre yüzde 40 daha az enerji tüketiyor.

İSO tarafından ‘Çevre Yönetimi ve Kurumsal Sosyal Sorumluk’ ödülü ise İÇDAŞ’ın oldu. İSO Çevre Ödülleri töreninde Kordsa Global 3 ödül birden aldı. Yarışmaya 3 kategoride başvuran Kordsa Global, başvurduğu üç kategoride de ödül aldı. Kordsa Global, ‘İnovatif Çevre Dostu Ürünler’ kategorisinde Capmax ürünüyle birincilik ödülünü, ‘ Enerji Verimli Ürün’ kategorisinde Twixtra ile ikincilik, ‘Çevre Dostu ve Enerji Verimliliği Uygulama’ kategorisinde ise Kavitasyon projesi ile ikincilik ödülü aldı.

İnovatif çimento

Otomotiv ve savunma sanayii üreticilerinden Otokar, İSO tarafından verilen Çevre Ödülleri’nde ‘Büyük Ölçekli Kuruluş Çevre Yönetimi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’ kategorisinde üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Kaleseramik, ‘Enerji Verimliliği Uygulama Projesi’yle, Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Çimento ve hazır beton üreticisi Akçansa, çevreci ve inovatif ürün kategorisinde, çevre dostu ürünü “Safkan Çimento” ile ödüle layık görüldü.

En verimli ürün Vestel’in

Vestel’in enerji tasarrufu şampiyonu Twinjet çamaşır makinesi, İSO Çevre Ödülleri’nde birinci oldu. A enerji sınıfına göre yüzde 50 daha fazla enerji tasarrufu sunan Vestel Twinjet, ‘Enerji Verimliliği En Yüksek Ürün’ seçildi.

Haberin Devamı