Gazete Vatan Logo

Her bölgeye özel ürünle satışını yüzde 30 artırdı

2015 yılını 650 milyon TL ciro ve 109 mağaza ile kapatmayı planlayan Tekzen, satışlarını geçen yıla göre yüzde 30 artırdı. Tekzen Genel Müdürü Onur Mertoğlu, “Her yerde fiyatlarımız aynı, her bölgenin renk seçeneğine kadar detaylı ürün sunuyoruz. Bunlar da satışta başarıyı beraberinde getirdi” dedi.

Her bölgeye özel ürünle satışını yüzde 30 artırdı

Türkiye’nin yüzde 100 yerli yapı marketi olan Tekzen, 104 mağazasıyla tüketiciye ulaşıyor. Türkiye’de 52 ilde faaliyet gösteren ve Kıbrıs, Romanya ile Kuzey Irak’ta da mağazaları olan Tekzen, bu yıl bütçe hedeflerinin üstünde satış yaptı ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 büyüme kaydetti. 2015 yılını 650 milyon TL ciro ve 109 mağaza ile kapatmayı planlayan şirketin satışlarındaki artışın ana nedeni ise bölgesel olarak tüketicinin talebine göre sunulan ürünler oldu.

Tekzen Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Onur Mertoğlu, “Teknolojiye yatırım yapıyoruz, inovasyona büyük önem veriyoruz. İş ortaklarımızla birlikte hareket ediyoruz. Her yerde satış fiyatımız aynı. Bizim başarımızın sırrı şu; biz talepten tetiklenen bir arz sağlıyoruz. Ürünlerimizi sunarken her bölgenin beğenisine, tercihine ve renk seçeneklerine kadar detaylı bir yöntemle ilerledik. Ürünün sürekli rafta bulunabilirliğini sağladık. Bütün bunların meyvelerini almaya başladık ve 2015 bütçe hedeflerimizin üzerinde bir satış yakaladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

1 milyar TL’yi 2016’da aşacak

650 milyon TL olan ciro hedeflerini de aşacaklarını kaydeden Mertoğlu, 2016 sonunda 1 milyar TL sınırını geçmeyi öngördüklerini vurguladı. Mertoğlu, “Şu anda 52 ilde varız. Türkiye’ye ve pazara güveniyoruz. 5 yıl içinde tüm Türkiye’yi kapsayacağız. Biz sadece Türkiye’nin değil bölgemizin, Ortadoğu ve Avrupa’nın önemli bir oyuncusu olma hedefiyle hareket ediyoruz” dedi.

Sektörde ikinci sırada olduklarını ve büyümeye devam edeceklerini de belirten Onur Mertoğlu, online kanalın da ciddi gelişme gösterdiğini kaydetti. Mertoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Online satışların ciromuzdaki payı yüzde 5 civarına ulaştı. Bu alanda agresif bir büyüme var. Bu yıl da çift haneli büyüme bekliyoruz. Ayrıca müteahhitlere toplu satışlar önemli bir yer tutuyor. O kanalda da bu yıl çift haneli büyüme öngörüyoruz.”

Cironun yüzde 14’ü Doğu ve Güneydoğu’dan

ONUR Mertoğlu, cirolarının yüzde 13-14’ünün Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden geldiğini anlattı. Tatvan, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kars, Mardin, Siirt ve Urfa’da mağazaları olduğunu kaydeden Mertoğlu, önümüzdeki günlerde Van ve Elazığ’da yeni mağaza açacaklarını vurguladı. Mertoğlu, şöyle devam etti: “Biz insan seven bir şirketiz. Kimseyi ayırmadan bakan, malın kalitesine odaklanan, kimseyi aldatmayan, fiyat farkı uygulamayan, bölgeleri riskli diye ayırmayan bir şirketiz. Diyarbakır’da 1.5 yıl arayla 2 mağaza açtık. Bölgede ciddi bir yapılaşma var. Bu iki bölgede de yatırımlarımız devam edecek. Doğu ve Güneydoğu’daki mağazalarımızda 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. İnşallah son dönemde yaşanan sıkıntılar aşılır, daha rahat ve daha huzurlu bir ortam oluşur.”

Haberin Devamı

Yurt dışında yatırım fırsatlarına bakıyor

ONUR Mertoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta açtıkları mağazanın hem Türkler hem de Güney’den gelen Rumlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti. Kıbrıs dışında Romanya’da 2 mağazaları olduğunu, krizi atlatan ülkede yeni yatırım alternatiflerini değerlendirdiklerini kaydeden Mertoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Kuzey Irak’ta faaliyetlerimiz var. Güvenlik nedeniyle bu pazarda temkinli davranıyoruz. Mağazamız açık ama tam randımanlı çalışamıyor. Bekleyeceğiz, güvenlik raporu olumlu geldiğinde burada da yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Onur Mertoğlu, bölgesel olarak bakıldığında en çok satışın Marmara’da yapıldığını, bu bölgeyi Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun izlediğini söyledi. Mertoğlu, “Güneydoğu’da canlı, Batı’da beyaz ve pastel renkler tercih ediliyor” dedi.