Gazete Vatan Logo

Güncel evde bakım parası yatan iller! Evde bakım parası yattı mı? İşte evde bakım parası ödemeleri sorgulaması ve 15 Ekim 2022 evde bakım parası yatan iller!

Bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstelenen engelli yakınlarına ödenen evde bakım parası hesaplara yatırılmaya başlandı. Açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Bakan Yanık, bu ay toplam 1 milyar 867 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırıldığını duyurdu. Peki, Evde bakım parası yattı mı? Güncel evde bakım parası yatan iller belli oldu mu? İşte 15 Ekim 2022 evde bakım parası yatan iller!

Güncel evde bakım parası yatan iller! Evde bakım parası yattı mı? İşte evde bakım parası ödemeleri sorgulaması ve 15 Ekim 2022 evde bakım parası yatan iller!

Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ödenen evde bakım maaşları hak sahiplerine ödenmeye başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu ay toplam 1 milyar 867 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladıklarını bildirdi.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım yardımı ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 30'u arasında ödeniyor. e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulaması yapılabiliyor. Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

15 EKİM 2022 EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER!


 

BAKAN YANIK EVDE BAKIM PARASI AÇIKLAMASI

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal hizmet modellerini kurgularken her alanda aile birliğini öncelediklerini belirtti. Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli bireyleri aileleri yanında desteklemenin öncelikli hedefleri olduğunu vurgulayarak, "Bu kapsamda engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle 2006 yılında başlatılan evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı destekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Evde bakım yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 3 bin 336 TL ödeme yapıldığını hatırlatan Yanık, "Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 867 milyon TL evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 559 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Bu doğrultuda engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimizi insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütmeye devam edeceğimizi de vurgulamak isterim" dedi.

Haberin Devamı