Gazete Vatan Logo

Gömlek içi atlet görüntüsüne son!

Gömlek içi atlet görüntüsüne son!

Avva; içine atlet giyen ve bunun belli olmasından rahatsız olan erkeklerin imajını kurtaracak. Avva’nın deneme amaçlı ürettiği 20 bin adet atletli gömlek 3 haftada tükenince seri imalata başlandı.

Erkek giyim markası Avva, bir yandan büyürken bir yandan da inovatif ürünleriyle öne çıkma planları yapıyor. Markanın son inovatif ürünü olan atletli gömlek; içine atlet giyen ve bunun belli olmasından rahatsız olan birçok erkeğin imajını kurtaracak. Yeni ürünün patentini alan Avva, deneme amaçlı 20 bin gömlek üretti. 3 haftada bütün gömlekler satılınca imalata başlandı.

Suudi Arabistan’a giriyor

Fiyatı 129.90 liralık fiyata sattıkları gömleğe büyük ilgi olduğunu belirten AVVA Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Atik, “Erkeklerin içine atlet giymesi büyük bir sorun. Görüntü olarak hoş durmuyor. Bunu nasıl ortadan kaldırırız dedik. Bir ustamız ‘Atletli gömlek yapalım’ dedi. Hemen bir örnek hazırladık. Deneme amaçlı üretim yaptık. İnanılmaz bir taleple karşılaştık. Deneme için ürettiğimiz 20 bin adet gömlek 3 haftada tükendi. Yazlık modellerini de yapacağız” diye konuştu.

2013 sonuçlarına ve yeni hedeflerine de değinen Atik 2013 yılını yüzde 28 büyüyerek ve 19 yeni mağaza açarak kapattıklarını anlattı. Türkiye’de 42, yurtdışında 21 mağazaya ulaştıklarını kaydeden Atik, “Bu yıl da en az yüzde 25 büyüme hedefimiz var. Yurtiçinde 12 mağaza daha açacağız. Ağırlıklı olarak İstanbul ve İzmir’de mağaza açacağız” dedi.

Kiev’e eylem engeli

Yurtdışında yeni pazar olarak Suudi Arabistan’a açılacaklarını belirten Volkan Atik, şöyle devam etti: “Suudi Arabistan’daki ilk mağazamızı önümüzdeki hafta Riyad’da açacağız. Trussardi, Boss, Versace gibi dünya markalarını temsil eden Al Ajlan adlı bir grupla 15 mağazalık bir anlaşma yaptık. Üç ayrı grupla da Ortadoğu pazarına girmek için görüşmelerimiz sürüyor.”

Taşkent, Ramallah, Süleymaniye, Casablanca ve Odesa’da mağaza açacaklarını dile getiren Atik, Ukrayna’da 4 mağazaları olduğunu, Kiev’de planladıkları mağazanın ise ülkedeki eylemler yüzünden yılın ikinci yarısına ertelediklerini vurguladı. Atik, bu mağazalar için 10 milyon dolar yatırım yapacaklarını da belirtti.

ABD’de mağaza 2015’ten sonra


VOLKAN Atik, ABD pazarında ilk mağazalarını 2015’ten sonra açmayı planladıklarını söyledi. ABD’de 750 noktada ürünlerinin satıldığını anlatan Atik, “ABD çok büyük bir pazar, dinamikleri farklı. Doğru partnerle, doğru yerde girmek lazım. Yoksa para kaybedersiniz. Bu konuda kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. 2015 sonrasında iyi bir başlangıç yapıp mağaza açacağız” dedi.

17 Aralık’tan bu yana yaşanan gelişmelerin ister istemez insanları endişelendirdiğini belirten Volkan Atik, “Büyüme planlarımızı kökten değiştirmedik ama 20 yeni mağaza olan hedefimizi 12’ye çektik” dedi.

Haberin Devamı