Gazete Vatan Logo

Forma satışlarında patlama

‘12 Dev Adam’ 6’da 6 yaptı 35 bin forma ve tişört sattırdı

Bugün Dünya Basketbol Şampiyonası’nda çeyrek final oynayacak Türk Milli Takımı’nın başarısı tişört ve forma satışlarına da yansıdı. Şimdiden stoklardaki 50 bin ürünün yüzde 70’i tükenirken Milli Takım’ın finale uzanması ihtimali arttığı için yeni üretim siparişleri verilmeye başladı. En şaşırtıcı talep ise mağazalarda satışa sunulduğu anda tükenen maskot Bascat’te oldu.

FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı’nın önlenemez yükselişi, turnuvada şimdiden tişörtlerin yüzde 70’ini sattırdı, henüz çeyrek finali oynanmadan stoklarda ürün sıkıntısı olasılığı nedeniyle ‘repete’ (tekrar) üretime başlandı. Yarı final ve final maçı için özel tişört ve formalar da şimdiden hazırlanırken şampiyonada sadece satılan tişört ve forma sayısının 55 bini bulması bekleniyor. Şampiyonada satılan tişört ve formalar kadar en çok dikkat çeken ürün ise ‘maskot’ oldu. Şampiyonanın ‘Bascat’ adı verilen maskotu ‘Van kedisi’nden 3 bin adet hazırlanırken ürün, maçların oynandığı stadlarda kurulan mağazalarda tezgaha çıktığı gibi tükendi.

Türkiye’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük uluslararası organizasyon olan şampiyonanın en ateşli taraftarları tişört satışlarında Türkleri takip eden Slovenyalılar olurken formada en çok satış ise Türkiye ve ABD Milli Takımları’nda oldu. Şampiyonanın en az izleyiciye sahip ülkeleri arasında yer alan ABD’nin formada yakaladığı bu başarıda Türklerin katkısı ise büyük...

Şampiyonanın lisanslı ürün sponsoru Intersport Türkiye CEO’su Levent Yarcan, şampiyona başlamadan ABD, Hırvatistan ve Türkiye’nin favori olarak gösterildiğini bu yüzden stokları ona göre yapmaya çalıştıklarına dikkat çekerek, “Ancak Türk seyircisi son dakikacı olduğu için maç bileti konusunda da aceleci davranmadı ve Türk Milli Takımı’nın çeyrek finale kadar çıkmasıyla bir anda hem bilet talebi hem de tişört ile forma talebinde adeta patlama oldu” dedi. Şampiyonanın maskotu Van kedisinin ise beklemedikleri kadar talep gördüğünü vurgulayan Yarcan, “3 bin adet ürün hazırlamıştık ve kısım kısım satışa sunduk. İlk günden hepsini satışa sunsak aynı gün satılırdı. Ancak maskot, şapka gibi ürünlerin tekrarını yaptırmak 7-8 haftayı aldığı için bu üründe stoktakiyle yetinmek zorunda kaldık” diye konuştu.

En düşük talep Kayseri’de

Şampiyonanın Ramazan dönemi, Ramazan Bayramı, referandum gibi Türk seyirci sayısını olumsuz etkileyecek bir dönemde yapılmasına rağmen hem seyirci hem de ürün talebinin çok iyi olduğunu vurgulayan Yarcan, şunları söyledi: “Şampiyona İstanbul, İzmir, Ankara ve Kayseri olmak üzere 4 şehirde düzenlendi ama Türk Milli Takımı’nın ilk maçlarını yaptığı Ankara ile sıralama maçları için geldiği İstanbul’da satışlar çok iyi oldu. 4 şehirde her stadda 2-3 mağaza toplam 13 stand mağaza açtık. En düşük talep ise Kayseri’de gerçekleşti. Şampiyonanın bir ayağı da Antalya olsaydı, yabancı turistlerin de katkısıyla sonuçlar daha da iyi olurdu.”

Haberin Devamı