Gazete Vatan Logo

FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED kararı ne olur? Powell ne zaman konuşacak? Gözler Kasım FED toplantısında!

Küresel piyasaların gözü kulağı FED’in faiz kararında! Faiz kararı öncesi piyasalar karışık seyrediyor. FED’in faiz kararı piyasaların seyrini değiştirebilir. Politika faizini arttırım kararına kesin gözüyle bakılırken, Jerome Powell’in vereceği mesajlar öncesi piyasalarda temkinli duruş devam ediyor. Peki, FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED kararı ne olur? Powell ne zaman konuşacak? Gözler Kasım FED toplantısında!

FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED kararı ne olur? Powell ne zaman konuşacak? Gözler Kasım FED toplantısında!

Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararına odaklandı. Resesyon endişeleri ve ekonomik durgunluk sinyallerinin arttığı ABD’de gözler Jerome Powell’ın açıklamalarında olacak. FED’in faiz kararı öncesinde piyasalarda temkinli duruş devam ederken, Powell daha önce faiz artırımına devam edeceklerini açıklamıştı. Daha az agresif bir FED kararını bekleyen analistler, bugün açıklanacak kararın öncesinde dolarda güçlenmenin devam ettiğini belirtiyor.

KASIM FED TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

FED toplantısı dün başladı. Bugün de yapılacak toplantı sonrası FED politika faizini belirleyecek.

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

FED faiz kararının 2 Kasım 2022 (bu akşam) saat 21.00'dan sonra açıklanması bekleniyor. Toplantının ardından FED başkanı Jerome Powell’ın kameralar karşısına geçerek, faiz kararını açıklaması bekleniyor. Ayrıca, Powell’ın açıklamalarında yeni yıldaki ekonomik öngörülerinin belli olacağı aralık ayında yapılacak toplantı için sinyaller de aranacak.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Haberin Devamı

Fed'in 75 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılırken, Aralık toplantısında 50 baz puan faiz artırımı yapılacağına yönelik beklentiler yüzde 48 seviyesinde bulunuyor.

2022 SON FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

Son FED toplantısı ise 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Aralık toplantısında FED yeni yıldaki ekonomik öngörülerini açıklayacak.