Gazete Vatan Logo

F1’in İstanbul’a dönmesi için 13.5 milyon $ arıyor

İSTANBUL Formula 1 Pisti’nin (İstanbul Park) işletme hakkını 2023’e kadar alan Intercity’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Londra’da Formula 1 (F1) Başkanı Bernie Ecclestone ile görüştüğünü, Türkiye’de yeniden yarışın yapılmasını onun da istediğini açıkladı.

F1’in İstanbul’a dönmesi için 13.5 milyon $ arıyor

Ecclestone’a ‘Türkiye’de bu yarışı yeniden sizinle beraber yapmak için elimizden geleni yapmaya hazırız’ dediğini anlatan Ak, şunları kaydetti: “Operasyonla alakalı bir sürü talebi vardı. Onların hepsinde kendisiyle anlaştık. Uluslararası bir aktivite olduğu için hükümetin onay vermesi gerekiyor. Kasım’daki seçimden sonra hızlı bir karar mekanizması kurulabilirse, tabii bu ülkemiz için çok önemli, bize Aralık ayına kadar bir opsiyon verdiler. Çünkü Aralık’ta resmi takvim kesinleşecek. Seneye resmi takvime girmek için son imzaya kaldık diyebilirim.”

Formula 1’in 20’den fazla ülkede yapılan her yarıştan bir ücret aldığını belirten Ak, şunları söyledi:

“Biz 7 yıl boyunca 13.5 milyon dolar verdik. Bu, o süre boyunca verilen en düşük bedeldi. Şu an Katar, 90 milyon dolara anlaştı. ABD, Teksas için 42 milyon dolar veriyor. Rusya 40 milyon dolar veriyor ama hiç kimse de seyretmiyor. Dolayısıyla benim en çok üstünde durduğum şey, bizim ücretimizin yine eski ücret olması şartıydı, yani 13.5 milyon dolar. Hükümetin ödeyeceği rakam bence en fazla bu. Bizim hükümetten daha fazla bir şey talep etmemiz sempatik olmayacaktır. Formula 1’e ‘Üstüne bir şey gerekiyorsa ben ödeyeceğim’ dedim. Bunu kabul ettiler. Hükümet 10 sene önce ödediğini yine öderse yarış burada.”

Haberin Devamı