Gazete Vatan Logo

Etohum Fonu, 2 yeni girişime ortak olacak

Etohum Fonu’nu oluşturan Türkiye’nin ‘melek yatırımcıları, 2011 yılında ortak olacakları internet projelerini yoğun bir çalışma sonunda belirledi. Oyun programcıları için farklı platformlarda uygulama yapma olanağı tanıyan ‘Gideros Mobile’ ve ilişkilerindeki mutluluğu bilimsel eşleşme yoluyla bulmak isteyenler için kurulan ‘Pembe Panjur’ bu yılın yatırım yapılması kararlaştırılan girişimleri oldu.

Etohum Fonu’nun 2011 yılında yatırım yapmaya karar verdiği iki girişimden biri olan ‘pembepanjur.com’ Haluk Akın ve Seda Berber tarafından 2010 yılında bilimsel eşleştirme yolu ile üyelerine “uzun süreli ve ciddi ilişki” bulmayı vaat eden bir servis. Deniz Aslı Soykurum Çetin ve Atılım Çetin ortaklığında kurulan ‘giderosmobile.com’ ise oyun geliştiricilerin oyunu bir kez yazıp birden fazla platformda piyasaya çıkarmasına olanak sağlayan bir geliştirme aracı olarak fark yaratıyor.

Türkiye’deki internet şirketlerinin sayısını artırmak, sektördeki girişimcileri desteklemek, yeni ortaya çıkan internet ekosisteminin oluşumu ve gelişimi için girişimcilerle yatırımcılar adına ticari bir pazar yeri oluşturmayı amaçlıyor.

Geçen yıl 2 bin 200 internet girişimcisinin başvuru yaptığı Etohum Fonu, belirlenen 200 adayla yüz yüze görüştü. Ardından 40 kişilik bir ön liste oluşturdu. Bu listedeki girişimciler Ocak 2011’de Etohum Fonu kurucularına sunum yaptı ve aralarından 15 kişii, Antalya’daki Etohum kampına katılmaya hak kazandı.

Fonda kimler var?

Etohum Fonu’nun 2011 yılı içerisinde yatırım yapacağı 2 girişime ortak olan yatırımcılar şu isimlerden oluşuyor: Nevzat Aydın, Melih Ödemiş, Burak Divanlıoğlu, Serkan Borançılı, Aydonat Atasever, Ersan Özer, Tümay Asena, Burçin Didinedin, Emre Kurttepeli, Erdem Yurdanur , Tarkan Onar, Orkun Tekin, Sina Afra, Kerim Türe, Dr. Haluk Elçi, Kerim Baran, Ari Keşişoğlu ve Burak Büyükdemir.
Etohum, her yıl belirlediği 15 internet girişimcisi ve projesine destek veriyor.

Haberin Devamı