Gazete Vatan Logo

Esas, Fransız gıda deviyle ‘işlenmiş peynir’de ortak oldu

Fransız Bongrain’le ’işlenmiş peynir’ konusunda ortaklığa gittiklerini açıklayan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Kamışlı, “Kriz ortamında yapılan bu ortaklık hem bizim hem de Bongrain’in Türkiye’ye inancını çok iyi vurguluyor ” dedi

Esas Holding, Avrupa’nın en büyük peynir, süt ve süt ürünleri şirketlerinden Bongrain firmasıyla ’işlenmiş peynir’ konusunda ortaklık kurdu. Bongrain, Esbon A.Ş.’yi kurarken hemen ardından da Trakya Çiftliği’nde çoğunluk hissedarı oldu.

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Kamışlı, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Tüm dünyada zor günler yaşıyoruz, ama hayat devam ediyor ve etmeli. Biz Esas Holding olarak, yatırımlarımız olan sektörlerde derinleşmemizi sürdürüyoruz. Kriz ortamında Avrupa’nın gıda devlerinden biri olan Bongrain firması ile işlenmiş peynir konusunda yaptığımız bu ortaklık, hem bizim hem de Bongrain’in Türkiye’ye inancını çok iyi vurguluyor” dedi.

Hedef büyük

Esas Holding Gıda Grup Başkanı Ayhan Sümerli ise Esbon vasıtasıyla Türkiye’deki peynir sektöründe önemli yerlere gelmek istediklerini ifade ederek, “Bu isteğimizi gerçekleştirmeye öncelikle işlenmiş peynir sektörünün önemli şirketlerinden G.C. Gıda ile başladık. İlk hedefimiz; Trakya Çiftliği markamızı halkımızla daha da yakınlaştırmak olacak, sonrasında ise geleneksel peynirlerle de büyüyeceğiz amaçlıyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE GÜÇLÜ BİR YER EDİNECEĞİZ”

Bongrain İş Geliştirme Başkanı Jean-Yves Priest (sağda) Türkiye’nin, büyüyen ekonomisi ve genç nüfusu ile Bongrain için önemli ve cazip bir pazar olduğunu vurgulayarak, “Türkiye peynir pazarında güçlü bir yer edineceğimize inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı