Gazete Vatan Logo

Ekonominin dışına çıkacak şirketi Gözde hale getiriyor

Gözde Girişim’in yatırım yaptığı şirket 9’a, portföy büyüklüğü 1.2 milyar TL’ye ulaştı. Ekonomi dışına çıkma riski olan şirketleri alarak veya ortak olarak değer katan Gözde Girişim, 1.3 milyar TL’den fazla yatırım yaptı

Ekonominin dışına çıkacak şirketi Gözde hale getiriyor

Yıldız Holding’in gıda dışı işlerini çatısı altında toplayan Gözde Girişim’in yatırım yaptığı şirket sayısı 9’a, portföy büyüklüğü 1.2 milyar TL’ye ulaştı. Ağırlıklı olarak ekonomi dışına çıkma riski ile karşı karşıya bulunan şirketleri satın alma ya da ortaklık yoluyla ekonomiye kazandıran şirket, bugüne kadar 1.3 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptı.

Türkiye çok stratejik

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Gözde benim çok önemsediğim bir şirket. Neden çok önemsiyorum? Gözde sadece Yıldız Holding’e değil, Türkiye ekonomisine de çok önemli katkı sağlıyor. Türkiye’nin varlıklarını kaybolup gitmekten kurtarıyor, kurtarmakla da kalmıyor değer katıyor” diye konuştu.

Yıldız Holding’in Türkiye’deki işlerinin yüzde 27’sini Gözde Girişim çatısı altındaki şirketlerin oluşturduğunu işaret eden şirket CEO’su Mustafa Aydemir, şöyle konuştu: “Gözde’nin diğer yatırım şirketlerinden en büyük farkı karmaşık satın alma veya finansman işlemlerini çok hızlı yapabilmesi. Bu, bizimle iş yapan kurumlara ciddi güven sağlıyor. Bu güven, şirketine ortak veya finansman arayanların bize gelmesini sağlıyor. Şok Market, buna en büyük örnektir. Biz Şok’ta deyim yerindeyse ‘Koşan ata nal çaktık.’ 9 gün gibi çok kısa bir sürede imza attık ve 2 ayda tüm işlemleri tamamladık.”

Haberin Devamı

Neden bir sakallı bir sakalsızım?

YATIRIM yaptıkları irketlerin kendisine de katkısı olduğunu belirten Murat Ülker, şunları söyledi: “Misal Azmüsebat bir Gözde şirketi. Derby traş bıçağı üretiyor. Bisküvi, çikolata denemek gibi haliyle traş bıçağını da test etmek lazım. Ben de bu vesile ile bir sakallı, bir sakalsız oluyorum. Yani imaj değişikliğimi ürün testine borçluyum.”