Gazete Vatan Logo

Ekonomide tek kişiye takılmayın, işler yürür

Ekonomi yönetiminin değişeceğine ilişkin kaygısı olup olmadığı sorulan Murat Ülker, “Ekonomik başarı bir adamın eseri değildir. Bunu demek arkadaki ekibe haksızlık olur. İşler yürür...” dedi.

Ekonomide tek kişiye takılmayın, işler yürür

Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, holdingin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirdiği “Çocuklar İçin Futbol” projesinin toplantısında başbakan değişiminden Suriye ve Irak’ın ekonomiye etkilerine kadar gündemdeki konulara ilişkin soruları cevapladı. Ülker, ekonomi dünyasının yeni kabinede ekonomi yönetiminin değişip değişmeyeceğiyle ilgili kaygıları olduğun hatırlatılması üzerine, “Türkiye’de 12 yıldır devam eden istikrar, ekonomik başarı bir adamın eseri değildir. Bunlar ekiptir... Bir adam demek tamam çok güzel ama arkadaki ekibe çok büyük haksızlık olur. İşler yürür” değerlendirmesini yaptı.

İkinci 6 ay endişesi

Bu yıl yaşanan iki seçimin olumsuzluğunu görmediklerine, bulundukları kategorilerde daralma beklemediklerine değinen Ülker, “Bizim 49 kategoride işlerimiz var. Bizim için problem olmuyor” dedi. Irak ve Suriye’deki gelişmeleri değerlendiren Ülker, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Suriye ihracatımız ilk 6 ayda geçen yıl ile aynı düzeyde. Fark yok. Irak konusunda ise işler durmuştu. Şimdi yeni yeni açılıyor. İnsanlar maalesef seyyar hale gelince bizim malları kullanmak zorunda kalıyorlar öğün geçiştirmek için. Normal distrbütörlerimiz vardı. Sipariş alıp malı gönderiyorduk. Ama şimdi mal göndermek için bir yol bulamıyoruz. Tüccarlar değişiyor, ticaretin şekli değişiyor. Ama ikinci 6 ay bizi endişelendiriyor” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Ziraat’e biz söyledik

Murat Ülker ile sohbette Turkcell konusu da gündeme geldi. Ülker, konuyla ilgili şunları söyledi: “Biz bir sözleşme yaptık, aynı sözleşmeyi aynı şartlarla alın siz uygulayın dedik Ziraat Bankası’na. Modeli biz verdik yani. Bizim bir şirket olarak ‘Bunu yapmak istiyoruz’ dememiz de Ziraat Bankası’nı cesaretlendirdi. Sözleşme de hazır olunca süreç kısaldı. Hatta sonrasında Çukurova Grubu’ndan Osman Bey (Berkmen) bize gelip teşekkür etti ‘Ziraat Bankası’na iyi anlattın’ diye...”

33 milyon TL harcadı, 2 milyon çocuğa ulaştı

YILDIZ Holding’in çocuk odaklı projeleri 2 milyon kişiye ulaştı. 8 yıldır sürdürülen projelere 33 milyon lira harcandı. Yıldız Holding’in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirdiği ‘Çocuklar İçin Futbol’ projesi Türkiye’yi UEFA’nın 5 yıldızlı 7 ülkesinden biri yaptı. 2007’de başlayan projeye bugüne kadar 20 milyon liraya yakın bütçe aktarıldı ve 272 bin çocuğa spor yapma imkanı sağlandı. TFF ile yürütülen Futbol Köyleri projesi 8’inci kez kapılarını açtı. Bugüne kadar 4 bin yetenekli çocuğun top koşturduğu Futbol Köyleri, bu yıl 3 kız ve 7 erkek kampı olmak üzere 400 çocuğu ağırlayacak. Şu anda Türkiye dahil 11 ülkede 58 fabrikada üretim yaptıklarını belirten Murat Ülker, “Yatırımlarımızın hepsi bir tarafta, çocuklar için yaptığımız faydalı işler diğer tarafta. Çünkü mutlu çocuklar gelecekteki mutlu Türkiye’nin temel taşı olacak” dedi.

Haberin Devamı

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker de geçen yıl projenin bütçesini yıllık 900 bin dolardan 1.5 milyon dolara yükselttiklerini anlattı.

Yıldırım Demirören: Altyapı hamlesine ilham kaynağı oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olarak en verimli işbirliklerinden birini Yıldız Holding ile gerçekleştirdiklerini söyleyen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, şunları söyledi: “Avrupa’nın önde gelen futbol gelişim programlarından birini, örnek olarak gösterilen TFF-Ülker Futbol Köyleri’ni hayata geçirmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. TFF-Ülker Futbol Köyleri, bir Grassroots projesinin büyük bir altyapı hamlesine nasıl ilham kaynağı olabileceğinin en önemli örneklerinden birisi olma yolunda hızla ilerliyor. TFF-Ülker Futbol Köyleri’nin sekizincisine katılacak tüm çocuklarımıza başarılı bir kamp dönemi dilerken, Yıldız Holding’e de futbola yaptıkları bu dev katkı için ayrıca teşekkür ediyorum. Projenin fikir babası olan Gündüz Tekin Onay’ı saygıyla anıyoruz.”

Haberin Devamı