Gazete Vatan Logo

Ege Seramik rüçhan hakkı ne zaman, nasıl kullanılır? EGSER hisse bölündü mü, bedelli sermaye artırımı nedir, ne zaman? Ege seramik hisse senedi

Ege Seramik bedelli sermaye artırımı ne zaman, EGSER rüçhan hakkı saat kaçta? Bugün Ege Seramik (#EGSER) bedelli sermaye artırımına gidiyor. Hissedarları 19.12.2023 ile 02.01.2024 tarihleri arasında, 15 gün süreyle yeni pay alma haklarını (rüçhan hakları) kullanacak.

Ege Seramik rüçhan hakkı ne zaman, nasıl kullanılır? EGSER hisse bölündü mü, bedelli sermaye artırımı nedir, ne zaman? Ege seramik hisse senedi

EGSER Ege Seramik bedelli sermaye artırımı geçtiğimiz günlerde onaylandı. Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş'de yeni pay alma haklarını kullanma tarihleri belirlendi. Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, söz konusu sermaye artırımına katılmak isteyen pay sahiplerinin 19.12.2023-02.01.2024 tarihleri arasında yeni pay alma haklarını kullanabileceği kaydedildi.

EGE SERAMİK (EGSER) RÜÇHAN HAKKI REFERANS FİYATI

EGSER.E %100 Bedelli, Bölünme sonrası Teorik Fiyat: 3,515 TL (Teorik fiyat, fiyat adımına yuvarlanmamıştır.)

Ege Seramik sermayesini bugün 360 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak artışla 720 milyon TL’ye yükseltecek. Şirket düzeltilmiş payı fiyatı olan 3,51 TL'den işlem görmeye başlayacak.

EGE SERAMİK KİMİN?

Polat Grubunun 1955 yılında kişisel işletmeyle başlayan faaliyetleri, yıllar içinde değişik şirketlerin kurulmasıyla gelişmiş ve nihayet tüm faaliyetler 1982 ylında İbrahim Polat Holding A.Ş.'nin kuruluşu ile bir şemsiye altında toplanmıştır.

Holding'in iştiraki olarak 7 'i yurt içinde, 1 'si yurtdışında kurulmuş olan toplam 8 adet şirket, inşaat, seramik ve vitrifiye üretimi, turizm ve enerji sektörlerinde faaliyet göstermektedir 

Haberin Devamı

Seramik sektöründeki şirketler bir yandan seramik sektöründe kullanılan hammadde ve yardımcı maddeleri üretirken, bir yandan da seramik ve vitrifiye gibi inşaat malzemeleri de üretmekte ve bunları inşaat şirketlerinin yaptığı inşaatlarda kullanmakta, böylece yüksek bir katma değer yaratan zincirleme üretim felsefesine sahip bir şekilde faaliyette bulunmaktadırlar.

Holding'in İnşaat şirketleri bir yandan  ülkemizde prestij konut ve iş merkezleri inşa ederken bir yandan da kendi otellerini  inşaa etmekte ve Turizm şirketleri de bu otelleri Marriot tecrübesinden yararlanarak işletmektedir.