Gazete Vatan Logo

‘Düşler Akademisi’ için 42 km koşacak!

İTO eski Başkanı Murat Yalçıntaş, engelli ve sosyal dezavantajlı gençleri topluma kazandırmayı amaçlayan Düşler Akademisi’ne destek vermek için Vodafone Avrasya Maratonu’nda koşacak.

İSTANBUL Ticaret Odası eski Başkanı Murat Yalçıntaş, Pazar günü Vodafone Avrasya Maratonu’nda koşmaya hazırlanıyor. Geçen yıl ilk yine bu maratonda koşan Yalçıntaş, bu kez engelli ve sosyal dezavantajlı gençleri topluma kazandırmak ve meslek sahibi yapmak için çalışan Düşler Akademisi’ne destek amacıyla start alacak. Sosyal medyada Düşler Akademisi’ne nasıl destek verileceğini paylaştığını anlatan Yalçıntaş, “Ben de bir nebze olsun dezavantajlı gençlere yardım edeyim, insanları bilinçlendireyim istedim. Bu amaçla Pazar günü 42 kilometre koşacağım” dedi. Boğaziçi Üniversitesi’nden hocası olan Prof. Mim Kemal Öke sayesinde Düşler Akadamesi’ne destek verme fikrinin ortaya çıktığını kaydeden Yalçıntaş, şöyle devam etti:

“Hocam Mim Kemal Öke ile ikimiz de İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ders veriyoruz. Onun down sendromlu kızı var. Konuşurken hayatı, insanları sevmeye, anlamaya kızı Nazlı sayesinde başladığını anlattı. Hocam aynı zamanda Düşler Akademisi’nde kızının da katıldığı dersler de veriyor. ‘Neden akademi için koşmuyorsun’ dedi. Bunun üzerine akademiye gittim, gençlerle konuştum. Çok etkilendim ve onlara bu şekilde destek olmaya karar verdim.”

Haberin Devamı