Gazete Vatan Logo

Dilek Holding harekete geçti

Çeşme’den rotasını İstanbul’a çevirdi, Taksim-Maslak hattında ‘otel’ avına çıktı

Sheraton Çeşme’nin sahibi Dilek Holding, Şişli’de Mart 2012’ye, Pera’da ise 2013 ortalarına kadar 5 yıldızlı otel açmaya hazırlanırken Taksim-Maslak hattında yeni projeler için de harekete geçti. Hedef 2015’e kadar İstanbul’da 4 otel.

İstanbul’da gelen turist sayısının her yıl katlanarak büyümesi, Sheraton Çeşme’nin sahibi Dilek Holding’e şehirde Taksim-Maslak hattında yatırım avına çıkardı. Mart 2012’de Şişli’de 2013 yılında ise Pera’da iki otel açmaya hazırlanan Dilek Holding, 2015’e kadar sadece İstanbul’da 4 otel yatırımı planlıyor. Şehir otelciliği dışında hiçbir alan düşünmediklerini söyleyen Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, “Özellikle İstanbul’a odaklandık. Bu ülkede belki belli bir kapasiteye geldikten sonra başka şehirlerde de ‘şehir otel’leri düşünebiliriz. Şehir otelciliği resort’a göre hem çok kârlı hem de gayrimenkulünüzün değeri sürekli artıyor” dedi.

İstanbul’da farklı uluslararası zincirlerle beraber hareket edeceklerini aktaran Dilek, ”Şişli’deki otelimiz için 3 uluslararası otel zinciri ‘kısa liste’ye kaldı, bir hafta, 10 gün içinde markayı açıklayacağız. Pera’daki otelimizde de aynı şekilde uluslarası bir zincirle çalışacağız” diye konuştu.

2011’de ‘patlama’

Şişli’deki otel için 100 milyon dolarlık, Pera’da ise 75 ile 100 milyon dolar arasında değişen bir yatırım planladıklarını açıklayan Dilek Holding Genel Koordinatörü Serdar Turan, özel bir servis sistemini de getireceklerini de ifade etti. İstanbul’da son dönemde hem dolulukların fiyatların yükseldiğini hatırlatan Turan, şunları söyledi: “Şehirde yer bulmak nerdeyse imkansız. Oda fiyatlarında çok ciddi rakamlara çıktı. Bunda uluslararası kongrelerin ve iş toplantılarının da payı büyük. 2009 yılında 2008’in meyvelerini yemiştik ama asıl çıkış özellikle uluslararası kongrelerde 2011-2012 yıllarında olacak.”

29 Ekim’de 705 TL’lik tatille Amsterdam’a götürecek

SHERATON Çeşme, 29 Ekim’e özel bir ‘hediye’ kampanyayı hayata geçiriyor. 1-31 Ekim tarihleri arasında Sheraton Çeşme’de 3 gece konaklayanlarla KLM uçak biletleri dahil, Mövenpick Hotel Amsterdam’da 1 Kasım 2010-30 Mart 2011 tarihleri arasında 2 gece-3 günlük hediye tatil kazanacak. 29 Ekim kampanyasında 3 gece konaklamanın maliyetinin 705 TL olduğunu açıklayan İskender Dilek, Air France-KLM işbirliklerinin 2011’de de süreceğini ve bu işbirliğinin Avrupa’da 6 şehir ile ABD’yi kapsayacağını ifade etti. AirFrance-KLM Türkiye Müdürü Andre Cini de İstanbul’a yönelik iş trafiğinin çok arttığını, doluluk oranlarını çok yüksek olduğunu belirtti.

Haberin Devamı