Gazete Vatan Logo

Dağıtımda hedef ilk 4!

Dağıtımda hedef ilk 4!

Total Türkiye İstasyonlar Direktörü Mustafa Akgül, Demirören Holding’in gücüyle 2017 yılı sonuna kadar istasyon sayısını 550’ye çıkaracaklarını söyledi. Mustafa Akgül, “Pazar payında ilk 4’e, müşteri memnuniyetinde ilk 3’e girmeyi ve satışlarımızı yüzde 25 artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Demirören Holding’in Total Türkiye’yi satın almasından sonra hedef yükselttiklerini belirten Total Türkiye İstasyonlar Direktörü Mustafa Akgül, “Total Türkiye’yi akaryakıt sektörünün en başarılı perakende şirketlerinden birisi haline getireceğiz. 2017 sonuna kadar satışlarımızı yüzde 25 artıracağız. İstasyon sayısını 550’ye çıkaracağız. Pazar payında ilk 4, müşteri memnuniyetinde ilk 3 şirket arasında olacağız” diye konuştu.

Akgül, Demirören Holding çatısı altında devam edecek Total Türkiye’nin yeni dönemdeki hedeflerini şöyle açıkladı:

“Demirören Holding tarafından Total’in Türkiye’deki akaryakıt istasyonları ile ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarının tamamının hisselerinin devralınması neticesinde, Türkiye’nin ilk LPG tedarikçisi ve birçok sektörde 60 yıldır başarı ile faaliyet gösteren, İSO tarafından açıklanan en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde 21’inci sırada olan bu grubun gücünü de yanımıza alarak, istasyon ağımızı geliştirmeyi ve bunun neticesinde 2017 sonuna kadar 550’den fazla istasyon ile daha güçlü ve daha etkin bir ağa sahip olmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Pazar payı yüzde 6.1

Mustafa Akgül, “Bu büyümeye paralel olarak 2017 sonuna kadar satışlarımızda yüzde 25, pazar payımızda en az yüzde 1 oranında artış gerçekleştireceğiz. Ekip olarak kendimize belirlediğimiz en önemli hedeflerimiz ise akaryakıt satış ve pazar payı açısından ilk 4 şirketten birisi olmak ve müşteri memnuniyeti açısından ise ilk 3 şirket içinde yer almaktır. Bu hedeflere ulaşmak için emin adımlar ile müşterilerimizin taleplerini hep göz önünde bulundurarak ilerlemeye devam ediyoruz” diye konuştu.

2015 yılının sonuçlarının, 2014 yılı sonuçları ile karşılaştırıldığında akaryakıt satışlarının yüzde 20, otogaz satışlarının ise yüzde 7 büyüme kaydettiğini belirten Akgül, şunları söyledi: “2016 yılının ilk 4 ayında ise, geçen yılın aynı dönemine göre akaryakıt satışlarımızın yüzde 10, otogaz satışlarımızın ise yüzde 7 büyüme gösterdiğini görüyoruz. Şu an yüzde 6.1 olan pazar payımızı sene sonunda yüzde 6.3’e çıkartmayı hedefliyoruz. Geçen yılın sonunda ‘Yakıtmatik’ satışlarımız yüzde 20 oranında artmış olup, 2016 yılında yeni anlaşmalar ile bu oranı daha yüksek seviyelere taşımak üzere çalışmalarımız devam ediyor.”

Haberin Devamı

53 istasyon transfer edildi

Zorlu piyasa koşullarında fiyat rekabetinin yaygınlaştığını vurgulayan Akgül, yatırım maliyetleri oldukça yüksek bir sektörde tüm bu zorluklara rağmen 2015 yılında istasyon başına satış ortalamasını yüzde 8 artırdıklarını, 2016 yılında da bu oranı yakalamak istediklerini kaydetti. Akgül, “Rekabet Kurumu kararları ile sözleşmelerin maksimum 5 yıl süreli olabildiği bir ortamda sözleşmesi biten 101 bayimiz ile yeniden anlaşma sağlarken, rakiplerimizden de 53 adet istasyon transferi gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Bu süreçte piyasadaki istasyonların yüzde 15’i, bir başka deyişle 1800’e yakın istasyon marka değiştirmiştir” dedi.

‘Mobil ödeme’ sistemiyle bir ilke imza atıldı

- Pazarlama alanında geliştirdiğiniz yenilikçi projeleriniz var mı?

Bir diğer ‘ilk’imiz ise ‘Mobil Ödeme’ sistemimiz. Araçtan inmeden ödeme yapmayı sağlayan bu sistemimiz tüm banka kartları ve GSM operatörleri ile kullanılabilir yapıda kurgulanmıştır. Kolayca kullanım sağlayan Mobil Ödeme sistemi tüm müşterilerimize, özellikle bebekli ailelere ve bedensel engelli kullanıcılarımıza fayda ve zaman kazancı sağlayan bir sistemdir.

‘Total Kart’lı sayısı 1.2 milyon

- Kampanyalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Büyük bankalar ile işbirliği yaparak senede en az 15 kampanya gerçekleştiriyoruz, farklı sektörlerden markalar ile yaptığımız iş ortaklıkları ile müşterilerimize ücretsiz yakıt kazanma seçeneği sunuyoruz. Türkiye’de ilk sürekli banka işbirliği kartı olan ‘TEB TOTAL Kart’ ile akaryakıt harcamalarında ekstrede yüzde 5 indirim fırsatı da şirketimizin sunduğu ayrıcalıklardan bir başkasıdır. 1 milyon 280 bin ‘Club Total Kart’ üyesi için de Ramazan döneminde ya da farklı dönemlerde kampanyalar düzenliyoruz.

Haberin Devamı

Kaliteli ve güvenli alışverişe ‘Bonjour’

- Markanızı pazarda farklılaştırmak için hangi hizmetleri sunuyorsunuz?

Total istasyonları müşterilerimiz için sadece güvenli kaliteli ve yüksek performanslı akaryakıt hizmeti vermekle kalmaz, aynı zamanda kendi ihtiyaçlarını ve araçlarının ihtiyaçlarını da karşılayabilecekleri, kaliteli ve güvenli alışveriş, temizlik ve soluklanma mekanları olarak hizmet verir.

Kapsamlı çalışmalar neticesinde şekillenen ‘Bonjour’ market konsepti sayesinde istasyonlarımıza gelen müşterilerimizin sadece yakıt ibreleri değil mutluluk, enerji ve sadakat ibreleri de yukarı doğru yükselir. Madeni yağdan oto bakım ürünlerine, yola keyif katan atıştırmalıklardan çeşit çeşit içeceklere kadar birçok ürün Bonjour raflarında müşterilerimizle buluşur. Bonjour marketlerimizin sayısı bugün Türkiye genelinde 130’u aşmıştır.

Bonjour marketler müşterilerine çaydan Türk kahvesine, filtre kahveden ‘cappucino’ya kadar çok çeşitli tatları sunan lezzetli ve seçeneklerle dolu bir mola fırsatı da verir.

Ayrıca Türkiye’de bir ilk olan ve şirketimizin öncülük ettiği projemiz ‘Total Wash’ ile çevre duyarlılığımıza paralel olarak doğa dostu deterjanlar ve yüzde 80 su geri dönüşüm sistemi ile şimdilik 25 istasyonumuzda servis veren araç yıkama hizmetini ve bunun yanısıra Türkiye’de ilk ve tek olan ‘lotus cila’yı müşterilerimize sunmaktayız.

‘Total Akademi’ 3.366 personeli mezun etti

- İstasyonlarınızda yakıt ve hizmet kalitesini nasıl kontrol ediyorsunuz?

İstasyonlarımızı sürekli kalite kontrol araçlarıyla ziyaret edip denetlemekteyiz. Denetimden önce iş ortaklarımız olan bayilerimizi eğitimden geçiriyoruz. ‘Total Akademi’ sayesinde 2015 içerisinde ve bugüne kadar 152’si yönetici, 3 bin 214’ü saha personeli olmak üzere toplam 3 bin 366 istasyon çalışanımızı bilgilendirdik. Bu eğitimlerin sonuçlarını ve istasyonlarımızdaki işleyişi denetim kapsamında yürüttüğümüz projelerimizden birisi ‘Gizli Müşteri Memnuniyeti Anketi’dir. Kaliteli ürünleri farklı bir hizmet anlayışıyla müşterilerine sunma amacımız ile ‘Kalite Kulübü’ uygulamasını başlattık ve yıllardır başarı ile sürdürmekteyiz. Kalite Kulübü çerçevesinde Total, her sorumluluk ve görev tanımına göre ayrı ayrı hazırlanmış eğitim modüllerini, sürekli güncellenen eğitim kitleriyle Total çalışanlarına sunmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda, hizmet seviyesi gizli müşteri ziyaretleri ile kontrol edilmektedir. Bu sayede marka imajımızı zayıflatacak istasyonlar yerine yüksek verimliliğe sahip bir istasyon ağı oluşturarak, kalite çıtamızı hep en üstte tutmaya devam ediyoruz. Bu esnada, 2013 yılında Total’in, sektöründe ISO 10002 ‘Müşteri Memnuniyeti - Müşteri Şikâyetlerinin Ele Alınması’ sertifikalarını aynı anda alan ilk ve tek firma olduğunu da belirtmek isterim.

300 bin m3 depo tesisi 452 istasyonu bulunuyor

- ‘Total Türkiye’ ile ilgili bilgi verir misiniz?

Total, toplam akaryakıtta yüzde 5.6; 452 istasyonluk dağıtım ağı ile perakende satışlarda ise yüzde 6.1’lik pazar payı ile Türkiye’nin 5’inci büyük akaryakıt şirketidir.

1992 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Total Türkiye; Gebze, Aliağa ve Samsun’da akaryakıt, Yarımca, Ankara, Aliağa ve Marmara Ereğlisi’nde LPG olmak üzere toplam 300 bin metreküp kapasiteli modern depolama tesisleri ile dünya standartlarında depolama ve dağıtım hizmeti vermektedir.

Marka algısını en çok yükselten kurum oldu

- Total’in en önemli istasyon projesi nedir?

Yüksek satış performansı olan önemli lokasyonlardaki istasyonlarımıza en son olarak İstanbul-İzmir otoyolu üzerinde, İstanbul- Bursa istikametinde, biri Osmangazi Körfez Geçiş Köprüsü’nü geçtikten sonra otoyola girişte ilk, diğeri köprüye girişten önce son olacak şekilde en hassas noktalarda konuşlandırdığımız ve uzun yıllar boyunca müşterilerimize en iyi hizmeti vermek üzere, yüksek satış potansiyeliyle, en geniş Bonjour markete, en büyük şeffaf kanopiye, en büyük oturma alanına ve binaya sahip, Total’in en güzel karşılıklı 2 istasyonunu 21 Nisan’da hizmete açtık. Türkiye pazarlama sektörünün nabzını tutan en önemli derginin araştırmasında, 2015 yılında akaryakıt kategorisinde, “Marka algısını en çok yükselten kurum” seçilmemizde, az önce bahsettiğim birçok akaryakıt dışı hizmetlerimizin ve hizmet kalitemizin de büyük etkisi olduğuna inanıyorum. Total Türkiye’yi sektörünün en başarılı perakende şirketlerinden birisi haline getireceğiz.