Gazete Vatan Logo

Çöpçatandı evlendi

Şirket evlilikleri uzmanı olan Ünlü&Co., bu kez kendi nikah masasına oturdu. 18 milyar sterlinlik fonla sağlıktaki gelişmeleri destekleyen Wellcome Trust Vakfı, şirkete % 9.9 hisseyle ortak oldu.

Çöpçatandı evlendi

Yıldız Holding’in İngiliz menşeili United Biscuits ve Belçika kökenli Godiva, Kent Gıda ile Cadbury Schweppes, Baymak ile Alman şirketi Preussaga, Ege Profil ile Belçikalı Deceunincka dahil pek çok şirket evliliğine danışman olarak hizmet veren Ünlü&Co, bu kez kendisi evleniyor.

Dünyanın en büyük vakıflarından biri olan Wellcome Trust, Türkiye’nin önde gelen yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu Ünlü&Co’ya ortak oluyor. Anlaşmaya göre Wellcome Trust, tamamı sermaye artışı yoluyla Ünlü Yatırım Holding’in (Ünlü&Co) yüzde 9.9 hissesine 17.7 milyon dolar ödeyecek. İşlem sonrasında gerçekleştirilen sermaye artırımıyla şirket değeri 179 milyon dolar oldu. İşbirliği hakkında açıklama yapan Ünlü&Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, dünyanın en büyük ve en prestijli vakıflarından biri olan Wellcome Trust ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Gerçekleştirdikleri ortaklıkla sermaye yapılarının daha da güçlendiğine dikkat çeken Ünlü, ortaklığın katkısıyla bölgesel genişleme stratejisi doğrultusunda önemli adımlar atacaklarını dile getirdi. Ünlü, “Bu anlaşmayla birlikte daha da güçlenen sermaye yapımızla önümüzdeki dönem için planladığımız inorganik büyümeyi hayata geçirecek ve yeni yatırımlar gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İlk genişleme adımı İran

Ünlü&Co, önümüzdeki dönemde Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’ne açılmayı planlıyor. Mahmut Ünlü, ilk adımı ambargonun kaldırıldığı İran’la atmayı hedeflediklerini belirterek, “İran Fonu kurmak üzere SPK iznini almıştık. Fon Yönetimi ve İran borsasında aracılık yapacağız. Bunun yanı sıra İran’da bir şirket de satın alabiliriz. Yatırım bankacılığında bölgenin lideri olmayı hedefliyoruz” dedi.

18 milyar sterlinlik fon sağlığa amade

Sağlık alanındaki gelişmeleri desteklemek amacıyla kurulan The Wellcome Trust, yapılan harcamalara göre dünyanın en büyük ikinci vakfı olarak biliniyor. Genetik kodun sıralanması ve sıtma hastalığına karşı geliştirilen ilaçlar için yapılan araştırma çalışmalarının fonlanması gibi önemli başarılara sahip vakıf, bu çalışmaları 18 milyar sterline ulaşan fon portföyü ile destekledi.

Haberin Devamı

97 işleme aracılık etti

Bu yıl 20’nci yaşını kutlayan Ünlü&Co. geçen yıl toplam hacmi 3 milyar doları bulan 10 birleşme ve satın alma işlemine imza attı. 1998-2015 arasında toplam 97 işleme aracılık etti. Yılın ilk yarısında 1.5 milyar dolarlık 5 işlemi bitirmeyi planlıyor.