Gazete Vatan Logo

Cep sahibini tanıyacak!

Las Vegas’ta dün kapılarını açan dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2014’te 3 bin 200 şirket cep telefonundan akıllı eve, otomotivden tablete, kameradan kulaklığa her alanda en yeni teknolojilerini sergiliyor.

Güneş yanıklarından koruyan bileklik, sahibinin sesiyle ekran kilidini açan cep telefonu, dişlerin doğru fırçalanıp fırçalanmadığını rapor eden diş fırçası, 12.2 inç ekrana sahip tablet, bandana kulaklık, insansız araç ilginç ürünler arasında.

Eğrilip bükülen akıllı cep

LG, tasarımıyla ilgi toplayan G Flex akıllı cep telefonunu tüketicilerin beğenisine sundu. LG’nin yeni telefonu 6 inç kavisli ekranı, Snapdragon 800 işlemcisi, 720p ekran çözünürlüğü, yüksek kapasiteli pili ile öne çıkıyor. Telefonun en önemli özelliklerinden biri kendi çizik gibi durumlarda kendini tamir edebilen kasaya sahip olması. 40 kilogram ağırlığa dayanabilen, 13 MP arka kamerası olan akıllı telefonun sergilendiği stand fuar alanında en çok ziyaret edilen yerlerden biri oldu.

Güneşten koruyor

JUNE, Netatmo tarafından geliştirilen ve güneş yanıklarından korumayı amaçlayan bir bileklik. Ünlü modacı Louis Vitton imzası taşıdığı için şık bir tasarıma da sahip. Üzerindeki mücevhere benzeyen sensör güneş ışınlarının şiddetini ölçerek iOS uygulamasına gerekli bilgileri aktarıyor. 99 dolara yılın ikinci yarısında satışa çıkması bekleniyor.

Bandana kulaklık

Spor yaparken müzik dinlemenin en büyük sıkıntısı kulaklardan uzanan kablolar. Kulaklıkların ömrünün kısalmasına neden olan bu sorun AcousticSheep LLC şirketinin geliştirdiği RunPhones bandana kulaklık sayesinde tarih oluyor. Yıkanabilme özelliğine de sahip olan bandana kulaklık 39.95 dolardan satışa sunuldu.

250 bin dolara ilk insansız araç

Fransız Navia şirketi Las Vegas’taki CES elektronik şovunda dünyanın ilk insanız aracını satışa sundu. Havaalanları, fuarlar, üniversite ve stadyumlar için tasarlanan araç 8 yolcu kapasitesine sahip.

Şirket yetkilileri kendi kendine gidebilen aracın normal Shuttle (link) seferi yapan otobüslerin maliyetinden yüzde 40 daha ucuza geldiğini belirtti. Aracın fiyatı 250 bin dolar. Elektrikli motora sahip Navia, saatte maksimum 20 kilometre hız yapabiliyor.

Xperia Z1 küçüldü

SONY Mobile Communications de yeni ürünlerini CES 2014’te tanıtan markalardan. Bu ürünlerden biri Xperia Z1’in suya dayanıklılığı da dahil olmak üzere tüm özelliklerini 4.3 inçlik bir boyuta sığdıran Xperia Z1 Compact. Ürünün 20.7 megapiksellik kamerası var. Özel kamera düğmesiyle su altında da video ve fotoğraf çekme imkanı sunuyor. Bir diğer ürün ise günlük faaliyetlerini kaydeden Lifelog uygulamasını içeren SmartBand.

Elektrikli Formula

CES elektronik fuarında, Formula 1 yarışları için üretilen ilk otomobil de görücüye çıktı. Spark-Renault SRT-01E saatte 225 kilometre hız yapabiliyor. Eylül ayında Pekin’deki Formula E yarışına katılacak olan aracı Brezilyalı pilot Lucas di Grassi test etti. Qualcomm’un resmi teknoloji ortağı olduğu FIA Formula E serisi, Eylül 2014’te başlayacak.

Mikroplara ölüm

CES 2014’te yeni ürünlerini sergileyen Corning şirketinin yeni Antimikrobiyal Gorilla Glass 3 ekranı mikropları barındırmıyor. Bu ekranlar parmak izine engel olamıyor ama mikropları ekrandan yüzde 99.9 oranında kovuyor.

Prompter gitti sahneyi terketti

SON olarak Transformes filmiyle öne çıkan ünlü yapımcı ve yönetmen Michael Bay, CES 2014’te Samsung’un lansmanına katıldı. Ancak Michael Bay’in lansmanda söz almasıyla sahneyi terketmesi bir oldu! Samsung’un kavisli 105 inçlik Ultra HD televizyonlarının tanıtımı için sahneye geldiğinde heyecanlı görünen Bay, teleprompter’lar da bozulunca herkesten özür diledi ve sahneden ayrıldı. Bay, daha sonra blogundan açıklama yapıp üzgün olduğunu, bu tip canlı sunumların kendisine göre bir iş olmadığını bildirdi.

40 metre derine iniyor

4G LTE kablosuz bağlantı desteğine sahip aksiyon kamerası Ego LS ile fuarda dikkat çeken Liquid Image, video kayıt yeteneği olan dalış maskelerini de tüketicinin beğenisine sundu. 40 metre derinliğe inebilen Hydra Serisi ürünlerden Model 326, Full HD çözünürlükte 30 fps çekim yapabiliyor ve bünyesinde 135 derece görüş açısına sahip bir lens taşıyor.

Fansız çalışan ilk tablet oldu

PANASONIC, dünyanın ilk fansız çalışan, 7 inç ekran boyutu ve Windows 8.1 Pro işletim sistemine sahip, 4. nesil Intel CoreTM i5 vProTM işlemcili, tamamen dayanıklı tabletini tanıttı. 540 gram ağırlığa ve 18 milimetre kalınlığa sahip yeni Toughpad FZ-M1, -10 ila +50 derece arasındaki sıcaklık koşullarında verimli bir şekilde çalışabiliyor.

Android Philips

TP VISION, Android işletim sistemi ile çalışan ilk Philips TV’ler yönelik planlarını açıkladı. Android işletim sistemi, Smart TV deneyimini zenginleştirirken aynı zamanda daha akıcı ve hızlı bir deneyim sağlayacak. TV’ler 2014 yılının ikinci çeyreğinde Avrupa ve Rusya ile birlikte Türkiye’de satışa çıkacak.

Bu nasıl klavye?

ULUSLARARASI tüketici elektroniği fuarı CES 2014’ün en ilginç ürünlerinden biri TrewGrip klavye oldu. Tablete monte edilen bu klavye ile kullanıcı klavyenin ön yüzüne bakmadan giriş yapabiliyor.

Açıl telefon açıl!

ÇİNLİ ZTE, Grand S II’yi tanıttı. 8 MP arka, 2 MP ön kamera, 16 GB depolama kapasitesi olan cihaz, birden fazla kişinin ses tonunu kaydederek cihaza erişmesini sağlıyor. Sesi tanınmalan birey komutla ekran kilidini açabiliyor.

Tablet değil phablet

HUAWEI, 6.1 inçlik dev ekrana sahip Huawei Ascend Mate 2-4G akıllı telefonunu tanıttı. Phablet olarak nitelendirilen sınıfın öncü tasarımı olarak nitelendirilen Ascend Mate, 4G LTE bağlantısı, 6.1 inç IPS ekranı, 4050 miliamper bataryası ve ön tarafta yer alan 5 megapiksel kamerasıyla dikkat çekiyor. Tek bir şarjda 100 saat kesintisiz müzik dinlemeye olanak sağlıyor.

Her fırçalamayı kayda alıyor

Kolibree isimli akıllı diş fırçası ağzınızdaki her fırça darbesini kaydedip cep telefonunuza rapor veriyor. Sensörlerle donatılan fırça, fırçalama düzeni ve ne kadar vakit geçirildiği gibi detayları hesaplayarak Bluetooth aracılığıyla bu verileri cep telefonunuza gönderiyor. Fırça ayrıca dişlerin tamamının fırçalanmasını sağlıyor ve dişlerinizi fırçalamayı unuttuğunuzda cep telefonunuza hatırlatma gönderiyor. Fiyatı 99 dolar.

Haberin Devamı