Gazete Vatan Logo

Bir gün ömürlü hindi sektörü

Catering firmaları yılbaşı gecesine özel hindi menüleri hazırlamaya başladı. Zahmetsiz hindi dolmasının fiyatı 60 milyon liradan başlıyor

Yılbaşında evlerinde zahmetsiz hindi ziyafeti çekmek isteyenler, sadece yılbaşında faaliyet gösteren bir sektör yarattı. Yılbaşı gecesi ailesi ve dostlarına hindi dolması sunmak isteyen kişilere hizmet veren catering firmaları ve restoranlar sipariş toplamaya başladılar. Zahmetsiz hindi dolmasının masrafı yaklaşık 60 milyon liradan başlıyor.
Tribeca, Cousine Catering ve Ayşe Teyze restaurant hindi sektörünü ortaya çıkaran öncüler. 29 Aralık tarihine kadar sipariş kabul edecek olan Ayşe Teyze restoranda, 4 kiloluk hindi ve iç pilav (10 kişilik) 60 milyon liraya mal oluyor. Restoranın iç pilavlı hindi, çerkez tavuğu, Amerikan salata, fava, zeytinyağlı taze fasulye, yaprak sarma, peynirli sigara böreği, profiterol ve işkembe çorbasından oluşan 10 kişilik yılbaşı mönüsü 120 milyon liraya sunuluyor.

5 kişi için 125 milyon
Yılbaşını evde karşılayacaklar için yılbaşı sofrası hazırlayan Cousine Catering de kestaneli iç pilavlı hindi dolması için 3 ayrı boy ve porsiyon olarak sipariş kabul ediyor. Kestaneli ve iç pilavlı küçük boy hindi dolmasının fiyatı (12 kişilik) 60 milyon lira olarak belirlendi. Yılbaşı mönüsü sunan Tribeca'da 4 kilo (4-6 kişilik) hindi, kestaneli pilav, patates ve balkabağı püresi, kremalı mısır, sebze sote, sıcak turşu, mısır ekmeği, 6 adet çikolatalı kek, işkembe veya domates çorbasından oluşan ziyafetin maliyeti 125 milyon lira.

Haberin Devamı