Gazete Vatan Logo

Anadolu'dan Almanya'ya...

SunExpress Anadolu’dan Almanya’ya ‘aktarmasız uçuş’lara başlıyor. İşte detaylar...

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, 1 Kasım’dan itibaren Adana, Ankara, Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Diyarbakır, Samsun ve Trabzon ile Almanya’nın Frankfurt, Münih, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri arasında aktarmasız uçuşların başlayacağını açıkladı.

TÜRK Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Anadolu şehirleriyle Almanya’nın önemli merkezleri arasında aktarmasız seferlere başlıyor. SunExpress, 2010/2011 kış tarifesi kapsamında 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren Adana, Ankara, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Samsun ve Trabzon’la, Almanya’nın Frankfurt, Münih, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri arasında aktarmasız uçuşlar gerçekleştirecek. Yeni seferlerle birlikte, Ankara da SunExpress’in uçuş ağına eklenmiş olacak.

SunExpress CEO’su Paul Schwaiger, Türkiye’de bölgesel uçuşların öncüsü olan SunEexpress’in yeni bir dönem başlatarak, Anadolu’dan Almanya’ya aktarmasız uçuş düzenleyeceğini söyledi. Uçuşların, Ankara başta olmak üzere Anadolu’daki şehirlerle Almanya arasındaki önemli bir ihtiyaca cevap vereceğine değinen Schwaiger, “Kısa sürede ciddi bir pazar oluşacağına inanıyoruz. Yeni seferlerin, hem ticari anlamda, hem de Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının ülkelerine seyahatleri açısından büyük fayda sağlayacağını umuyoruz” dedi. Schwaiger, yeni uçuşlarında en büyük müşterilerinin iş ortakları arasında yer alan Öger Tur olacağını sözlerine ekledi.

Uçuş ağı genişleyecek

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Anadolu şehirlerinden yurtiçinde ve yurtdışında daha fazla noktaya aktarmasız uçuş talebinin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Bu talepleri dikkate aldıklarını ifade eden Hacı Say, şunları söyledi: “Anadolu’da 8 şehirle Almanya’nın önemli merkezleri arasında direkt uçuşlar başlangıçta haftada 1 ya da 2’şer gün gerçekleştirilecek. Uçuşlarımızı kısa sürede artırmayı ve uçuş ağımızı Avrupa’nın farklı ülkelerini kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyoruz. Yıl sonu itibarıyla 7 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz.”

UÇUŞ SAYISI ARTACAK

Hacı Say, başlangıçta uçuşlarını haftada 1 ya da 2’şer gün düzenleneceğini kısa süre içinde bu sayıyı artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Haberin Devamı