Gazete Vatan Logo

Amerika ve Asya’nın güneyine odaklandı!

Amerika ve Asya’nın güneyine odaklandı!

Koton, Güney Amerika’da 8 ülkede mağaza açmak için görüşüyor. Hedef 10 yılda 500 milyon dolar cirolu bir şirket yaratmak. Singapur ve Endonezya’da da yer aranıyor.

2016 yılı için 1.6 milyar dolar ciro hedefi koyan Koton, rotasını Güney Amerika ve Güney Asya’ya çevirdi. 25 ülkede 105 mağazası olan Koton, ABD’li ayakkabı devi Payless’in eski CEO’su Michael Massey ve Promerica adlı bankanın teklifini değerlendiriyor. Koton, anlaşma sağlanırsa Panama, Kolombiya, Honduras, Venezuella, El Salvador, Kosta Rica, Ekvator ve Trinidad Tobago’da mağaza açacak. Bu yapının 10 yılda 500 milyon dolar ciroya ulaşması öngörülürken Koton’un ortakları Yılmaz ve Gülden Yılmaz, geçen hafta özel jetle Orta Amerika turu yaptı, potansiyeli yerinde inceledi. Koton, Singapur ve Endonezya’da da yer ve yerel ortak arıyor.

Almanya’ya 4 mağaza

Massey ve Promerica’nın kendilerine ciddi bir planla geldiğini anlatan Yılmaz Yılmaz, “10 yılda 500 milyon dolar cirolu bir şirket planıyla geldiler. 8 ülkede mağaza açma planları var. Onlar 20 milyon dolar sermaye ile franchise olmak istiyorlar. Biz ortak şirket kurmanın peşindeyiz. Şirketi kurarsak parfümeri yatırımı da istiyorlar” diye konuştu.

Singapur ve Endonezya’da görüşmelerinin sürdüğünü kaydeden Yılmaz, Batı Avrupa’ya da açılacaklarını vurguladı. Yılmaz, “Romanya, Sırbistan, Slovakya, Yunanistan, Makedonya gibi Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerinde varız. Almanya ile Batı Avrupa’ya geçiyoruz. 2014’de Almanya’da 4 mağaza açma planımız var. Yunanistan’da Ermu adlı İstiklal Caddesi gibi bir cadde var. O caddenin de en büyük mağazasını açmak için çalışıyoruz” dedi.

Parfüm ve oje yolda

2013’ü de değerlendiren Yılmaz Yılmaz, bu yılı yüzde 40 büyüme ve 1.2 milyar lira ciroyla kapatacaklarını söyledi. 350 mağazaya ulaştıklarını kaydeden Yılmaz, seneye de yüzde 40 büyüyeceklerini ifade etti. Yılmaz, şöyle devam etti: “4 bin 500 kişiyi istihdam ediyoruz. 3’er yıllık iş planları yapıyoruz. 2016’da 1.6 milyar dolar ciro hedefi koyduk. Dolar kuruna göre bunu revize edebiliriz. Orta Amerika planlarımızı hayata geçirirsek 4 kıtada faaliyet gösteren bir marka olacağız.”

Gülden Yılmaz ise yeni kategori olarak kozmetiğe gireceklerini, ilk ürünlerinin ise parfüm ve oje olacağını dile getirdi.


30 milyon adet ürün Türkiye’den

GÜLDEN Yılmaz, bu yıl 40 milyon adet ürün sattıklarını belirtirken Yılmaz Yılmaz da bu ürünlerin 30 milyon adedini Türkiye’den aldıklarını vurguladı. Yılmaz, “480 milyon liralık alım yaptık Türkiye’den ve seneye bunu yüzde 40 büyüteceğiz” dedi. İç giyim ve jean’e yeni girdiklerine de değinen Gülden Yılmaz, “2014’de iç giyimde 30 milyon lira ciro, 1.5 milyon adet satış hedefimiz var. Bu alanda alımı durduran H&M’in yerini dolduracağız. Jean’de 60 milyon lira hedefimizi gerçekleştirdik. Seneye yaza erkek jean ürünlerimiz geliyor. Onun da eklenmesiyle bu kategoride 150-200 milyon lira civarında ciro bekliyoruz” diye konuştu.

Mecidiyeköy’de C&A gitti, Koton geldi

GÜLDEN Yılmaz, Mecidiyeköy’de 3 bin metrekarelik en büyük mağazalarını açtıklarını söyledi. C&A’nın boşalttığı mağazaya geçtiklerini kaydeden Yılmaz, “Beyoğlu’nda Benetton’un olduğu bina da yenileniyor. Orada da 2 bin 300 metrekare brüt alanlı mağaza açacağız. Toplamda 4 kata yayılacağız” dedi.

Haberin Devamı