Gazete Vatan Logo

Ali Coşkun: Çan'ı özel endüstri bölgesi ilan edeceğiz

Kale Grubu'nun 48'inci kuruluş yıldönümü Çanakkale'nin Çan ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı

Kale Grubu'nun 48'inci kuruluş yıldönümü Çanakkale'nin Çan ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Törenlere katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Kale Grubu'nun 2004 yılında Çan ilçesinin özel endüstri bölgesi ilan edilmesi için başvurusu olduğunu hatırlatarak, 'İstihdamla beraber yeni teknoloji getirecekse, dünyaya yeni bir teknoloji kazandıracaksa, o bölgeyi inceliyoruz ve o bölgeyi özel endüstri bölgesi ilan ediyoruz. Kale Grubu'nun da 2004 yılında yaptığı müracaat üzerine Bakanlar Kurulu onayladığı takdirde, Çan bölgesini özel endüstri bölgesi ilan edeceğiz" dedi.

Kale Grubu Kurucusu ve Başkanı İbrahim Bodur da Çanakkale Seramik Kalebodur Seramik Fabrikaları'nın, kuruluşlarından bu yana üretimlerini, kaliteyi, prodüktiviteyi devamlı olarak artırdığını, tesislerde yenilikleri ve en ileri teknolojileri uygulayarak, sektörünün en büyük ve öncü kuruluşları arasında yer aldığını söyledi. Bodur, şöyle devam etti:

'AB'de 6'ncı sıradayız'
"Çanakkale Seramik ve Kalebodur Fabrikaları, Türkiye'nin, kaplamalık seramik malzemeler üretiminde Avrupa Birliği ülkeleri içinde 3'ncü, dünya ülkeleri arasında 6'ncı sırayı almasında önemli katkı sağlamıştır. 48'nci Seramik Bayramında ulaşmış olduğu 65 milyon metreküp yıl kaplamalık seramik malzeme üretimiyle, dünyayı ekvator çevresinden geçen 1.5 metre genişliğinde bir seramik yolla kaplamak mümkündür"

Bodur, eskiden Almanya, İtalya ve Çekoslovakya'dan teknoloji satın alırken bugün kendi teknolojilerini ürettiklerini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı