Gazete Vatan Logo

7 tepeli İstanbul, 7 proje ile paranın başkenti olacak!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul’u küresel düzeyde ticaret ve yatırım merkezine dönüştürmek için harekete geçti. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, bu doğrultuda hazırlanan ’İstanbul Ticaret Odası 2015 Küresel Vizyonu’ projesini açıkladı. 7 ayaktan oluşan ve ‘Paranın Başkenti İstanbul’ sloganıyla sunulan projeyi tanıtan Çağlar, “2015 yılında uluslararası ölçekte ses getirecek yepyeni projeleri hayata taşıyoruz. Dünyadan İstanbul’a ve İstanbul’dan Türkiye’ye katma değerin ve zenginliğin artırılmasını hedefliyoruz” dedi.

Bütçe sınırı koymadı

Çağlar, bütçe konusunda kendilerini sınırlamadıklarını belirterek, “Bu projenin nasıl bir bütçeye ihtiyacı varsa, o bütçenin tamamını bu projelere harcamaya hazırız” diye konuştu. Çağlar, çalışmanın 7 tepeli İstanbul’dan hareketle, 7 ana ayaktan oluştuğunu, projelerin her birinin ayrı bir kimliği ve logosu olduğunu anlattı. Çağlar, 7 projeyi; ’İstanbul Yatırım Şehri’, ’Fuar ve Kongre Şehri İstanbul’, ’İstanbul Alışveriş Şehri’, ’Parayı Yönetenler Buluşmaları’, ’Dünyanın Yenilikçi Gücü’, ’İstanbul Ticaret Stratejisi’, ’İstanbul Ticaretin Markası’ başlıkları altında belirlediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Eylem planı hazırlıyor

Yurt dışındaki 20 odanın 3.5 milyon iş adamını, 356 bini aşkın üyeleriyle bir araya getireceklerini vurgulayan Çağlar, “2015 Küresel Vizyon Projeleri ile eş zamanlı tematik panel, forum ya da tecrübe paylaşım toplantıları düzenleyeceğiz. Alım, ihale, ticari veri ve tecrübelerin paylaşılabileceği Ticaret Odaları Ortak internet sitesini kuracağız” dedi.

Küresel Vizyon Projesi’nin bir diğer ayağının da Türkiye ticaretinin 2023 vizyon ve hedeflerini ortaya koyan “İstanbul Strateji ve Eylem Planı”nın oluşturulması olduğunun altını çizen Çağlar, “2016-2023 dönemini kapsayan Strateji ve Eylem Planı’nın tüm taraflarca benimsenmesini ve bu çerçevede bir vizyon çizilmesini sağlamayı hedefliyoruz” dedi. Çağlar, söz konusu çalışmayı hükümetin 2023 hedefleri çerçevesinde, Türk ekonomisi için çizeceği yol haritasının yol göstericisi ve kaynağı olarak ortaya koymak istediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Parayı yönetenler buluşacak

Bir projelerinin de “Parayı Yönetenler Buluşmaları” olduğunu vurgulayan Çağlar, şöyle devam etti: “İTO üyeleriyle dünya ekonomisinde söz sahibi olan kanaat önderlerini bir araya getireceğiz. Dünya ticaretinin kanaat önderlerinin İstanbul’a getirilmesini sağlarken, onlarla geniş kapsamlı toplantılar organize edeceğiz. Ayrıca dünyanın önde gelen bankacı ve finansçılarıyla ‘Gelişmekte Olan Finans Merkezleri Endeksi’ çalışması yapacağız ve bu hedefe yönelik olarak bir de zirve düzenleyeceğiz.”

Shopping Fest dünya festivali

Mobil World fuarından bahseden Çağlar, “Fuar alanımızın büyüklüğü noktasında sıkıntı olduğundan GSMA Kongresi gibi fuarları buraya getiremiyorduk. Yeni projelerimizi tamamlayınca en önemli fuarları İstanbul’a kazandıracağız” dedi. İstanbul Shopping Fest’in (ISF) önemine de değinen Çağlar, hedef kitlelerde ISF döneminin içinde, ‘İstanbul’a gitmek için en ideal zaman’ algısını dünyada yaygınlaştıracaklarını, İstanbul’un dünyadaki en önemli alışveriş şehirlerinden biri olarak algılanmasını ve ISF’nin dünyanın en önemli festivallerinden biri olmasını sağlayacaklarının altını çizdi.

Haberin Devamı