Gazete Vatan Logo

5 yılda 50 mağaza hedefiyle geliyor!

İlk mağazası 21 Mart’ta Ümraniye’ye

Fransız Conforama, Türkiye’deki ilk mağazasını 21 Mart’ta açacak. Hedef 5 yılda 50 mağaza.

Avrupa’da 8 ülkede 264 mağazasında mobilya, dekorasyon ve elektronik ev aletlerini tüketiciyle buluşturan Fransız Conforama, Türkiye’deki ilk mağazasını 21 Mart’ta Ümraniye’de açacak. Carrefour’un içinde 4 bin metrekarelik mağazasıyla pazara girecek olan Conforama, Türkiye’de önümüzdeki 5 yılda 50 mağazalık bir büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor. Şirket, ilk etapta Türkiye’de 100 kişiye istihdam sağlayacak.

İnşaat sektörü etkiledi

Paris’te Conforama’nın merkezinde Türk gazetecileri ağırlayan Conforama’nın CEO’su Thierry Guibert, “Türkiye pazarına girmek için 2 yıldır araştırma yapıyoruz. Pazara girmekte geç kaldığımızı düşünmüyoruz. IKEA’dan farklıyız. Müşteriye daha yakın ve daha uygun fiyatlarla ulaşıyoruz. Türkiye’deki ilk mağazamız önemli bir deney olacak. Hedefimiz 5 yılda Türkiye’de 50 mağazalık bir büyüklüğe ulaşmak. İstanbul dışında Ankara, İzmir, Antalya ve Gaziantep gibi büyük şehirlerde olmayı istiyoruz“ dedi. Türkiye’de çok hızlı gelişen inşaat sektörünün ve kentsel dönüşümün Türkiye pazarına girme kararlarında etkili olduğunu kaydeden Thierry Guibert, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye genç nüfusu olan, çok fazla yeni evin yapıldığı bir ülke. 4.5 milyar dolarlık bir mobilya pazarının olduğunu öngörüyoruz. İnsanların bu evleri döşeme ihtiyaçları olacak. Biz de firma olarak insanların kesesine uygun ürünler sunacağız.”

Gençler tercih edecek

Türkiye’de özellikle gençlerin Conforama’yı tercih edeceğini düşündüklerini anlatan Thierry Guibert, şöyle devam etti: “Türkiye’de IKEA’ya nasıl rakip olacağız? Tabii ki indirimlerimiz olacak ama asıl ürünlerimizle rakip olacağız. Özellikle mobilya ve yatakta öndeyiz. Pazara girmekte acele etmedik. Praktiker gibi sonradan geri adım atmak istemedik. Türk ortağa karşı değildik ama Carrefour’deki gibi ileride sorun yaşanmasını istemedik. Bu yüzden tek başımıza gelmeye karar verdik.”

Fahiş kiralar ödemeyeceğiz

Türkiye’de çok büyük mağazalar açmayı düşünmediklerini de ifade eden Conforama’nın CEO’su Thierry Guibert, “Türkiye’deki perakendecilerin hatası çok yüksek kiralar ödemeleri. Biz büyük AVM’lerde konuşlanma zorunda değiliz. Yer için fahiş kiralar ödemeyi de düşünmüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Arçelik ve Vestel ‘Far’ı üretiyor, sırada yatak var

THIERRY Guibert, Conforama mağazalarında satılan, grubun elektronik ürünlerinin markası Far’ın tedariğinin neredeyse tamamının Türkiye’den yapıldığını söyledi. Üretimi Arçelik ve Vestel’e yaptırdıklarını anlatan Guibert, “Türkiye’den yıllık 200 bin parça ürün alıyoruz. Biz strateji olarak hangi ülkedeysek mümkün olduğunca tedariğimizi de oradan yapıyoruz. Yani mağazalar açıldıkça Türkiye’de çalışacağımız tedarikçilerin de sayısı artacak. Yatak üretimi konusunda da bir Türk firma ile anlaşmak üzereyiz” diye konuştu.

Gözü Türkiye’den çıkan Praktiker’in mağazalarında

3.2 milyar euro cirosuyla Avrupa’nın en büyük mobilya ve dekorasyon zincirlerinden biri olan Conforama, Fransa’da Ikea’dan sonra en büyük ikinci mobilya ve dekorasyon zinciri konumunda... IKEA’nın Fransa’daki pazar payı yüzde 18, Conforama’nın ise yüzde 15 civarında. Conforama’nın Avrupa’da 8 ülkede toplam 264 mağazası bulunuyor.

Thierry Guibert, Türkiye pazarından çıkma kararı alan Praktiker’in 9 mağazası ile ilgilenip ilgilenmediklerini sorduğumuzda ise; “Praktiker’in mağazaları için görüşüyoruz, ilgiliyiz” şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı