Gazete Vatan Logo

420 milyon liralık söz

Doğduğu topraklara 1.5 milyar dolarlık yatırım yapan ve bu yıl 58’inci yılını kutlayan Kale Grubu’nun Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, önümüzdeki 5 yılda 420 milyon TL’lik yatırım planladıklarını açıkladı

420 milyon liralık söz

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim markalarını bünyesinde barındıran Kale Grubu’nun, “58’nci Kuruluş Yıldönümü” ve geleneksel “Seramik Bayramı” törenlerle kutlandı. Grubun doğduğu topraklara yaptığı yatırımların tutarının 1.5 milyar dolara ulaştığını söyleyen Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, önümüzdeki 5 yılda 420 milyon TL tutarında yeni yatırım planladıklarını açıkladı.

2015 yılının Çanakkale ve Türkiye için manevi değeri çok yüksek bir yıl olduğunu hatırlatan Bodur Okyay, “2015 Çanakkale Zaferi’nin, o şanlı kahramanlık destanının 100’üncü yıldönümü. Geçen yılki 27 Temmuz Seramik Bayramı’nda, kurulduğumuz günden bu yana bölgeye yaptığımız yatırım tutarının 1.5 milyar dolara ulaştığını söylemiştim hatırlarsanız. Zaferin 100’üncü yılında, Kale Grubu’nun 58 yılında da yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. 18 Mart tarihinde, o dönemki Milli Savunma Bakanımız, bugünkü Meclis Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın teşrifleriyle, 58 yıl önceki ilk fabrikamızın yerinde, tamamlandığında dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip olacak yeni granit fabrikamızın temelini attık. Bu fabrika için ilk etapta 100 milyon liralık bir yatırım yaptık. Önümüzdeki 5 yılda 420 milyon lira daha yatırım yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Borcumuzu ödüyoruz

Kuruldukları ilk günden beri “Biz bu ülke için canlarını veren evlatların evlatlarıyız; Biz Çanakkale’nin evlatlarıyız” dediklerine vurgu yapan Zeynep Bodur Okyay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu topraklara yatırım yapmak kadar, bu toprakları canları pahasına bizlere emanet edenlere manevi borcumuzu ödemek için çalışıyoruz. Bu amaçla, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünde titiz bir çalışmanın ve uluslararası bir ekibin imzasını taşıyan ‘Çanakkale’nin Evlatları/Sons of Gallipoli’ adlı interaktif bir belgeseli aynı anda tüm dünya ile buluşturduk. Bir asır önce gerçekleşen Çanakkale Savaşı’na bugünün annelerinin gözünden bakan belgeselin amacı, tarihi gerçekleri yalın bir dille tüm dünyaya anlatmaktı. Tarihe ‘Son centilmen savaş’ olarak geçen bu muharebenin kahramanlarından gereken dersleri çıkarabilirsek, bunu herkesin görmesini sağlayabilirsek, Çanakkale’nin bir ‘Barış Kenti’ olarak algılanmasını da başaracağımıza inanıyoruz.”

Haberin Devamı