Gazete Vatan Logo

3 milyar dolarlık davet

TGSD, İstanbul Moda Konferansı’nı ‘Why Turkey’ teması ile düzenleyecek. Konferansta 1.000’in üzerinde ikili görüşme yapılacak. TGSD Başkanı Fayat, üreticilere “3 milyar $’lık anlaşmaya birlikte imza atalım” dedi

3 milyar dolarlık davet

TÜRKİYE Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) 10. İstanbul Moda Konferansı’nı bu yıl 11-12 Ekim tarihlerinde ‘Why Turkey’ teması ile gerçekleştiriyor. Konferansta Türkiye’de hazır giyim sektörünün gücü, sürdürülebilirlik anlayışı ve bölgede rakipsiz bir iş ortağı olarak yetkinlikleri vurgulanacak. Konferansın ikinci günü düzenlenecek B2B-İkili İş Görüşmeleri Platformu önemli iş anlaşmalarına zemin hazırlayacak.

1.000 görüşme

B2B-İkili İş Görüşmeleri Platformu’nun yerli üreticiler için önemli iş fırsatları barındırdığına dikkat çeken TGSD Başkanı Şeref Fayat, “Başta Bursa olmak üzere Anadolu hazır giyim üretimi açısından çok stratejik öneme sahip. Yerli ve yabancı alım ofisleriyle yapılacak iş anlaşmalarında önemli payı Bursalı üreticiler alacak. Hazır giyim ihracatından en yüksek payı alan iller arasında İstanbul’dan sonra İzmir, Denizli, Bursa, Adıyaman, Mardin, Tekirdağ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Batman, Adana, Malatya, Ordu, Kırklareli, Tokat ve Mersin yer alıyor. Anadolu’da faaliyet gösteren tüm üreticilere çağrı yapıyoruz: “Ekim ayında bir arada olalım. Üretim gücümüzle, 3 milyar dolarlık anlaşmaya birlikte imza atalım” dedi. Dünyanın en büyük marka ve alım gruplarının üst düzey yöneticilerinin konuşmacı olarak katılacağı Konferans’ta deneyimler ve beklentiler paylaşılacak.

Haberin Devamı

Konferansın birinci gününde moda ve tasarımdan sürdürülebilirliğe sektörün öncelikli gündem konuları tartışılacak. Konferansın ikinci gününde B2B-İkili İş Görüşmeleri Platformu oluşturulacak. 1.000’in üzerinde ikili görüşmeye sahne olması beklenen platform katılımcılardan büyük ilgi görüyor. Platformun çok sayıda iş anlaşmasına ortam hazırlaması TGSD’nin en önemli hedeflerinden biri.

Somut getiri elde edilecek

TGSD Başkanı Şeref Fayat, ‘Why Turkey?’ sloganıyla Türkiye’nin 2017 ve devamında hazır giyim alanında en ideal iş ortağı olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi. Fayat, şöyle konuştu: ‘Why Turkey?’ sloganı itici gücümüz olacak. Ülkemizin hazır giyim alanında gücünü ve vazgeçilmezliğini dünyaya duyurmak istiyoruz. Diğer yandan konferansımız bu yıl da iş anlaşmalarına zemin hazırlayacak. İkili İş Görüşmeleri Platformu ile somut getirilerin elde edildiği bir iş ortamı olacağına inanıyoruz.”

Haberin Devamı