Gazete Vatan Logo

3 hastaneye 3 milyar TL

Isparta, Eskişehir ve Tekirdağ Şehir Hastaneleri’nin yatırımını üstlenen Akfen, Eskişehir için 344 milyon euro proje finansmanı sağladı. Akfen’in 3 şehir hastanesi için yapacağı yatırım 3 milyar liraya ulaşacak

3 hastaneye 3 milyar TL

Bugüne kadar Isparta, Tekirdağ ve Eskişehir olmak üzere 3 farklı şehir hastanesi projesinin Kamu-Özel İşbirliği (PPP) modeli ile yapımını üstlenen Akfen İnşaat, toplam 2 bin 316 yatak kapasitesine sahip bu 3 proje için 3 milyar TL yatırım yapacak.

Akfen İnşaat, Eskişehir Şehir Hastanesi’nin inşası için Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası ile 344 milyon euro düzeyinde proje finansmanı anlaşmasına imza attı. Her iki bankanın yüzde 50 oranında pay sunduğu anlaşmanın imza töreninde konuşan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, PPP modeliyle hayata geçirilen şehir hastaneleri ile Türkiye’yi teknolojik altyapısı ve donanımı güçlü modern hastaneler kazandıracak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Şehir hastaneleri ile Akfen İnşaat’ın yıllara dayanan deneyimi ve uluslararası standartlarda binalar geliştirmedeki uzmanlığını sağlık alanında da gösterdiklerini anlatan Hamdi Akın şunları söyledi: “PPP modeli ile hayata geçireceğimiz Isparta, Eskişehir ve Tekirdağ Şehir Hastaneleri, Sağlık Bakanlığı şartnamelerine uygun olarak en yeni teknoloji ve ekipmanlar ile donatılacak. 3 milyar TL yatırımla tamamlamayı planladığımız 3 hastaneden biri olan Isparta Şehir Hastanesi’nde sona yaklaştık.Projeyi, planladığımız tarihten yaklaşık 6 ay önce bitiriyoruz. Yıl sonuna kadar Sağlık Bakanlığı’na teslim etmeyi planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Destek sürecek

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, sağlık alanında yapılan reform ve yatırımların önemine değinerek, “Ülkemizin büyümesine katkıda bulunacak tüm projelere, önümüzdeki dönemde de destek vermeye devam edeceğiz”dedi. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de sağlık tesisi projeleri için bankanın toplam nakdi kredi taahhüdünün 800 milyon dolara ulaştığını, banka olarak bu yatırımlara karşı finansal desteği sürdüreceklerini söyledi.

2 bin 316 yatak kapasiteli 3 hastane

AKFEN İnşaat’ın yatırımını üstlendiği Eskişehir Şehir Hastanesi, toplam 1.081 yatak kapasitesine sahip. Isparta Şehir Hastanesi’nde 755 yatak kapasitesi var. Tekirdağ Şehir Hastanesi de 480 yataklık kapasitesi bulunuyor. Böylece Akfen İnşaat, toplam 2 bin 316 yatak kapasiteli şehir hastanesi inşa edecek.

Haberin Devamı