Gazete Vatan Logo

3. Dünya Savaşı çıkacak ama bu iyi bir şey olacak

3’üncü Dünya Savaşı’nın yaklaştığını belirten Çinli milyarder Jack Ma, ancak bunun ticari alanda yaşanacağını ve milletlerin işbirliğini sağlayacağını söyledi

Çinli e-ticaret devi Alibaba Group’un eski CEO’su, Çin’in en zengin iş adamlarından Jack Ma, küresel ekonominin 3’üncü Dünya Savaşı’na hazırlandığını söyledi. Ma, ancak bunun askeri bir savaştan ziyade, internet ve diğer mobil platformlar üzerinden yaşanacak bir ticari savaş olacağını söyledi. Online ve mobil platformlardan ticaret savaşının yeni bir küresel çatışma dalgası yaratacağını ifade eden Ma, ancak bu dalganın ülkeleri birbirine düşürmek yerine Çin, ABD gibi ülkeleri sosyal sorunlara karşı işbirliği yapmasını sağlayacağını vurguladı.

New York’ta düzenlenen bir konferansta konuşan Ma, “Üçüncü dünya savaşı geliyor ama bu savaş uluslar arasında olmayacak. Bu savaşta hep beraber hastalık, yoksulluk ve iklim değişikliğine karşı savaşacağız. Geleceğin bu olduğuna inanıyorum” dedi. Hayattaki tutkusunu bu çatışmayı fitillemek olarak ifade eden Jack Ma, Alibaba’nın e-ticareti küreselleştirme misyonuna yardımcı olabileceğini söyledi.

Hedefi 2 milyar tüketiciye ulaşmak

Üniversite giriş sınavında 3 kez başarısız olan, geçmişte başvurduğu 30 işten ret cevabı alan Jack Ma, şu anda 35.1 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 13’üncü kişisi. Jack Ma, sahibi olduğu Asya’nın en büyük internet alışveriş portalı olan Çinli Alibaba’nın New York borsasındaki halka arzında 21.8 milyar dolar gelir elde ederek, tüm dünyanın dikkatlerini üstüne topladı.

Haberin Devamı

Borsanın açılmasıyla birlikte Alibaba hisseleri yüzde 36 prim yapınca şirketin piyasa değeri de 227 milyar dolara çıktı.

Yaşadığı apartman dairesinden 18 kişi ile başlattığı şirketi, 4 büyük kampüste 30 bin çalışanı olan şirkete büyüten Ma, Çin dışı dahil 2 milyar tüketiciye ulaşmayı hedefliyor.