Gazete Vatan Logo

25 bin kişilik Suudi köyü

Suudi Arabistanlı Kimma Huizama ile Beyttürk İnşaat, Yalova’da 5 bin konutluk yaşam merkezi kuracak. 2 milyar TL’lik proje ile 25 bin kişilik bir merkez kurulacak

25 bin kişilik Suudi köyü

Marmara Bölgesi’nde gayrimenkul yatırımları ile tanınan Beyttürk İnşaat, Suudi Arabistanlı Kimma Huizama Gayrimenkul Şirketi ile yatırım anlaşması imzaladı. 2 milyar TL’lik yatırımla ilgili imza töreni Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Suudi Arabistan Krallığı Sanayi ve Ticaret Bakanı Taufiq Bin Fawzan Al Rabiah’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Anlaşmaya göre, Beyttürk İnşaat, 1 yıl içinde Marmara Bölgesi’nin en büyük projesinin inşaatına başlayacak. Yalova’da hayata geçirilecek proje ile yaklaşık 25 bin kişilik yeni bir yaşam merkezi kurulacak.

Anlaşmayla bölgenin değerinin artacağını belirten Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Bakan Engin Barman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suudi Arabistan konsorsiyumu ile Marmara Bölgesi’nin çehresini değiştirecek dev bir projeye imza atacağız. 5 bin konutluk yeni projemiz Yalova’da yer alacak. Yalova’nın gelişen bölgesi Bursa yolu üzerinde yeni bir yaşam alanı kuracağız. 1 yıl içinde projemize başlamayı planlıyoruz, hem Körfez Bölgesi’nden hem de ülkemizden projeye ilginin büyük olacağını düşünüyoruz.”

Haberin Devamı