Gazete Vatan Logo

2. el konut kredisi faizi yüzde kaç? Orta gelirliye 2. el konut kredisi başvurusu ne zaman?

Orta gelirliye konut kampanyasının detayları netleşiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2. el konutta ilk etapta 100 bin konut yapılacağını açıkladı. Ev sahibi olmak isteyenler, "2. el konut kredisi faizi yüzde kaç olacak, kaç ay vade olacak" sorularına yanıt aramaya başladı. Sıfır konutlarda 0.69 faizden başlayan fırsatlarla kredi imkanı sağlanıyor. Peki ikinci el konut kredisi kampanyası başvuruları ne zaman başlıyor?

2. el konut kredisi faizi yüzde kaç? Orta gelirliye 2. el konut kredisi başvurusu ne zaman?

TOKİ ikinci el konut kampanyasıyla birlikte orta gelirliye konut sahibi olmak imkanı sağlanıyor. Kısa vadede ikinci el konut almak isteyenlerin gözü kulağı da 2. el konut kredisinde oldu. Faiz oranlarının merak edildiği ikinci el konut kredisinde zamanlama da merak ediliyor.

İKİNCİ EL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI KAÇ, BAŞVURU NE ZAMAN?

2. el konut kredisi kampanyasıyla ilgili araştırmalar devam ediyor. Ancak kampanyanın tarihleri ve faiz oranları henüz netleşmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada ikinci el konut kredisi kampanyasının seçim sonrasını işaret etmişti.

2023 genel seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılacağı tahmin ediliyor. İkinci el konut kredisinin faiz oranları, başvuru tarihlerinin de bu tarihten sonra açıklanması bekleniyor.

SIFIR KONUTLARDA FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Yeni evim kamapnyası dahilinde geçtiğimiz günlerde sıfır konut faiz oranları açıklandı. 15 yıl vade, 2 milyon lira krediye kadar yüzde 0.69, 2-4 milyon liraya kadar 0.79, 4-5 milyon lira arasına ise 0.99 faiz oranlarıyla ev sahibi olunabiliyor.

Haberin Devamı

Hazine desteğinin sağlandığı sıfır konutlarda ilk 3 yıl taksitler daha az ödenecek. Bu kampanyadan evi olmayanlar faydalanacak.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin ve Muğla'da konut almak isteyenler son 1 yıl burada oturma şartı aranıyor. 3. bölgedeki illerde ikamet şartı aranmıyor.