Gazete Vatan Logo

1 yılda 100 milyon tane Tadelle yedirdi

Sanset Gıda; TMSF’den aldığı Tadelle, Sarelle, Gol ve Sagra markalarını eski günlerine döndürdü. Markaları tamamen yenileyen grup, geçen yıl tam 100 milyon adet Tadelle sattı

İlaç üretim ve dağıtım faaliyetleriyle tanınan Toksöz Grup’un şirketlerinden Sanset Gıda; 2007 yılında TMSF’den aldığı Tadelle, Sarelle, Gol ve Sagra markalarını eski görkemli günlerine döndürdü. Markaları tamamen yenileyen Sanset Gıda, geçen yıl tam 100 milyon kişiye Tadelle yedirdi. L’era Fresca ile dondurmaya, Evolvia ile bebek maması pazarına giren grup, satın aldığı İspanyol Zumosol markasıyla meyve sularını yakın zamanda pazara sundu. 155 yıllık geleneksel çikolata ve dondurma markası olan İtalyan Pernigotti’yi de 2 yıl önce bünyesine katan Toksöz Grup, sonbaharda da bu markanın ürünlerini Türk tüketicisinin beğenisine sunacak.

Yıllık % 40 büyüyor

Sanset Gıda Pazarlama Direktörü Aslı Eren Şengezer, “Satın almadan sonra üretime ara verilen 1 yıllık sürede tüm marka konumlandırmaları ve içerikler değiştirdik. Tüm ürünlerin doğal içerikle üretilmesi kararını aldık. Kaliteli, doğal içerikli ve sağlıklı ürünlerle tüketiciye ulaşmayı hedef edindik. Bunun etkisini de hızlı gördük. Şu anda yıllık yüzde 40 büyümeyle yolumuza devam ediyoruz. İlaçla birlikte grubumuzun cirosu 700 milyon euroya ulaştı. Bu ciroda gıdanın payı yüzde 40’lara çıktı. Sonuçta Tadelle Türk halkının kalbine taht kurmuş bir marka. Tüketicilerimiz büyük ilgi gösteriyor. Geçen yıl 100 milyon adet Tadelle sattık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Global bir marka olmak istediklerini ve buna yönelik yatırımlar yaptıklarını kaydeden Şengezer, şöyle konuştu:

Hedef global olmak

“Grubumuz, gıda sektöründe globalleşme yatırımlarının ilk adımını ise İtalya’nın 155 yıllık geleneksel çikolata ve dondurma markası olan Pernigotti’yi satın alarak attı. Dünya pazarında Pernigotti’nin gücünü arkasına alarak varlığını sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu markaya yatırım yapıyoruz ve Türk halkına uygun ürünlerini Eylül veya Ekim ayı gibi iç pazara sunacağız. Türkiye’deki bazı ürünlerimizi de İtalya’ya götürme projemiz var. İspanya’nın yüzde 100 doğal meyve suyu markası Zumosol ise 2013 sonunda Toksöz Grup bünyesine katıldı. Böylelikle Toksöz Grup, çikolata ve dondurma sektörlerinin ardından, Zumosol ile içecek pazarında da varlık göstermeye başladı. Bu markaya da yatırım yapıyoruz. İlk etapta ananas, elma, parçalı portakallı ve elma-mango sularımızı tüketicinin beğenisine sunacağız. Sonra sebze suları gibi yeni ürün planlarımız var.”

Haberin Devamı

İhracat iç pazarı geçecek

YENİ şirket satın almaları konusunda fırsatları değerlendireceklerine de değinen Aslı Eren Şengezer, şu anda yeni yatırımlara odaklandıklarını, önümüzdeki 5 yılda ise ihracatta ciddi bir sıçrama yapacaklarını vurguladı. Şengezer, sözlerine şöyle devam etti: “Malezya, Suudi Arabistan, Türkmenistan, Yemen, Lübnan, Azerbaycan, İngiltere ve Kıbrıs ile faaliyetlerimize devam ederken önümüzdeki dönemde; Almanya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Amerika’da da büyümek hedeflerimiz arasında... 5 yıl sonra ihracatta da iç pazar kadar, hatta daha fazla bir büyüklüğe ulaşmayı öngörüyoruz.”

Dondurmasını da yaptı

Krklareli’nde dondurma ve çikolata için 300 milyon dolar yatırım yaptıklarını anlatan Aslı Eren Şengezer, dondurmada 10 mağazaya ulaştıklarını belirtti. Tadelle dondurmayı yaptıklarını da dile getiren Şengezer, “Dondurmaya 2011 yılında başladık. Şu anda 10 mağazaya ulaştık. Dondurmadan pastaya sadece bizim ürünlerimiz satılıyor. Kırklareli’nde yeni dondurma yatırımımız var. 2016 yılında devreye girecek” dedi.

Haberin Devamı