Gazete Vatan Logo

1.5 milyar TL’lik yılbaşı!

Yılın en çok alışveriş yapıldığı iki döneminden biri olan Aralık’ta ciroların % 5-10 arasında artması bekleniyor. Yılbaşı alışverişi için toplam 1.5 milyar TL harcanacak.

Yılbaşına sayılı günler kala perakende sektörü canlandı. Yılın en çok alışveriş yapıldığı iki döneminden biri olan Aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre ciroların en az yüzde 5-10 arasında artması bekleniyor. Yılbaşı alışverişi için toplamda 1.5 milyar TL harcama yapılacağı öngörülüyor. Sektör genelinde bu rakamlar çok tatmin edici olmasa da yılın artışla kapatılıyor olması olumlu bir gelişme olarak nitelendiriliyor. Sektör yetkilileri, bu yılki beklentilerini şöyle değerlendirdi:

“Yılbaşı alışverişi sektörümüz açısından yılın en önemli ve en iyi alışverişin yapıldığı 2 ayından biridir. Ciroların büyük bölümü de yılın son 2 haftasında gerçekleşiyor. Geçen yıl siyasi gelişmeler, petrol fiyatları, döviz ve borsadaki dalgalanmalar gibi birçok gelişmenin üstüne 17 Aralık krizi gelince moraller hepten bozuldu. 1.5 milyar TL ciro beklerken 1.2 milyar TL civarında bir alışveriş oldu. Bu yıl da seçimlerin olduğu bir yıl oldu. Eylül ve Ekim aylarında okul ve bayram harcaması yapan tüketiciler, biraz daha kontrollü harcama yoluna gitti. Çok şükür yılbaşı alışverişi iyi gidiyor ama bütçelerimizde planladığımız kadar yüksek değil. Geçen yıla göre yüzde 5-20 artış söz konusu.”

Haberin Devamı

Tamamen organik

TOPHILLS Diamond CO’nun gerçek mücevher görüntülü tasarımları ile yeni yıla ışıldayarak girebilirsiniz. TOPHILLS Diamond Co. laboratuvar ortamında, doğaya zarar vermeden, özel bir teknolojiyle gemologlar tarafından üretiliyor.

Baş köşede ağırlayın

Yeni yılı sevdikleri ve ailesi ile birlikte evde karşılayacak olanlar için İder Mobilya Klaros köşe koltuğu sunuyor. Akşam yemeğinden sonra tüm ailenin bir arada olabileceği bir ortam sunan Klaros koltuklar kırmızı rengiyle de yeni yıla uyum sağlıyor.

KFC’den ‘But’lu yıllar

KFC, “But’lu yıllar” sloganıyla hazırladığı yılbaşına özel kampanyasıyla yılbaşı sofralarına tavukla lezzet katmayı hedefliyor. Özel soslarla hazırlanan menülerini tavuk severlerin beğenisine sunan KFC, kampanya süresince, 4 kişilik Yılbaşı Kova Menüsü’nü 44 TL yerine 38 TL’den; 2’li Zinger Burger Menüsünü ise 22 TL yerine 14.90 TL’den satıyor.

Haberin Devamı

Görkemli renkler

AVON’un yılbaşı gecesi için önerdiği nemlendirici fondöteni, ışığı yansıtarak cilde kusursuz bir görünüm veriyor. Keskin uçlu eyeliner ile göz makyajında kesintisiz ve pürüzsüz çizgiler elde ediliyor, göz makyajı dumanlı tonlarla tamamlanıyor. AVON Ultra Colour Rujlar, kışa özel renkleriyle dikkat çekiyor.

Şık ve rahat

DEİCHMANN, yeni yıla hem rahat hem şık bir şekilde giriş yapma fırsatı sunuyor. Marka yılbaşında adımlarıyla zarif ve konforlu olmak isteyen kadınlar için, sezonun trend tasarımlarını, yeni yılı simgeleyen kırmızı ve bordo renkleriyle buluşturuyor. Yeni yılı sevdikleriyle birlikte evde kutlamak isteyenler için markanın babetleri ve pandufları geceyi renklendirecek.

En şık olmak isteyene

HATEMOĞLU yeni yıl alışverişleriniz için özel avantajlar sunuyor. Hatemoğlu mağazalarında 1-31 Aralık tarihleri arasında yapacağınız 69.90 TL ve üzeri gömlek alışverişlerinde kravat, papyon veya kol düğmesi yüzde 50 indirimle, takım elbise ve dış giyim alışverişlerinde satın alacağınız ikinci ürüne ise ekstra yüzde 30 indirimle sizi bekliyor.

Haberin Devamı

Kampanyalar ArenaPark’ta

ARENAPARK yeni yıl alışverişine çıkanları bekliyor. Düzenlenen kampanya kapsamında 20-31 Aralık tarihleri arasında ArenaPark’tan TrendCard’la 75 lira ve üzeri alışveriş yapanlar fatura veya fişleriyle Danışma Masası’na gittiklerinde aralarında sinema bileti, bowling bileti, yemek menüsü, alışveriş çekleri ve yılbaşı hediyelik eşyalarının da bulunduğu binlerce sürpriz hediyenin sahibi oluyor.

Evler renkleniyor

ARÇELİK yeni yılda da evlerinizi renklendiriyor. Lal Arçelik Türk Kahve Makinesi, CookSense teknolojisi ile bol köpüklü Türk kahvesi yaparken Antispill teknolojisi ile taşma riskini de önlüyor.

En spor hediye

SKECHERS’IN ürün yelpazesinde spor yapmayı ve spor giyinmeyi seven sevdiklerinizin zevkine göre pek çok ayakkabı çeşitleri yer alıyor. Suya dayanıklı, ayağı havasız bırakmayan ve ayağın şeklini alan ayakkablar koşu performansını bir üst seviyeye çıkarııyor.

Haberin Devamı

Yeni adımlarla girin

HER yaşa ve her bütçeye uygun ayakkabıları birarada sunan Ayakkabı Dünyası, yılbaşı gecesinde hem şıklığınızı tamamlamak hem de sevdikleriniz için farklı seçenekler barındırıyor. Yerli, yabancı bir çok başarılı markayı bünyesi altında buluşturan Ayakkabı Dünyası, kaliteden ödün vermeyenlerin vazgeçilmez adresi olmayı hedefliyor.

Dantelin büyüsü

NARS’ın yılbaşı için hazırladığı Laced with Edge Holiday 2014 Makyaj Setleri, en çok sevilen Nars ürünlerini modern ve seksi dantel desenli kutularında sunuyor. Yeni yıla özel renkleri birarada bulunduran koleksiyonda; Laguna Bronz Pudra, Jumbo Dudak Kalemleri, Mini Lip Glosslar, Orgazm Allık ve daha fazlası makyaj tutkunlarının yılbaşı ağaçlarının altını süsleyecek.

Yılbaşı geleneği

BANVİT, yılbaşı sofraları için alternatif ürünler sunuyor. Piliç etinin lezzetinden vazgeçmek istemeyenler için roaster, kalabalık aileler için bütün hindi veya yarım hindi, hindi but ve hindi rosto ürünleri ile sevdikleriniz için lezzetli sofralar hazırlamak mümkün. Yayla Soslu Piliç Kalça Kuşbaşı, Dana New York Steak, Jumbo Sosis, Piliç ve Hindi Rosto gibi özel gurme ürünlerini de Banvitburada.com’dan alabilirsiniz.

El yapımı mücevherler

DİAMOND by Naci Şenocaklı, yılbaşı için özel koleksiyon hazırladı. Bu yıl 40’ıncı yılını kutlayan marka; yeni koleksiyonunda Opal, yakut, elmas ve pırlanta gibi değerli taşların ön planda olduğu mücevherlere yer verdi. Bazı parçaların sadece bir adet, bazılarının ise sınırlı sayıda üretildiği koleksiyonun hazırlanması 4 ay sürdü. Tamamen el işçiliği ile üretilen özel mücevherlere Akmerkez, Akasya Acıbadem, Nişantaşı ve Suadiye magazalarından ulaşabilirsiniz.

Şık alternatifler

BERNARDO, birbirinden şık hediye alternatiflerini yüzde 50 indirim fırsatıyla sunuyor. Son dönemin modası vintage akımına uygun fincanlar, Osmanlı ve İstanbul temalı şık sofra aksesuarları, kadeh takımları ve daha birçok hediye alternatifi arasından ilginizi çekecek ürünler bulabilirsiniz.

Beyaz Fırın klasiği sepet

Beyaz Fırın klasiği Panettone’ler, Chez Nathalie çikolatalar, baskılı makaronlar Beyaz Fırın yılbaşı sepetlerinde yerini aldı. Sepetlerde zencefilli kurabiye, çikolata kaplı fıstıklı lokum, çikolatalı beze, drajeler ve kuruyemişler var. Fiyatlar 85-260 TL arasında değişiyor.

Özel tasarım Mood

KEYİFLİ atıştırmalık Biscolata Mood, yılbaşına özel bir tasarım hazırladı. Sınırlı sayıda üretilen kırmızı kutusuyla dikkat çeken Biscolata Mood, fal konseptiyle yeni yıldan beklentilerinize eğlenceli bir dille yanıt veriyor.

Minikler başrolde

CİVİL Çocuk Giyim, yılbaşı alışverişinde de müşterilerine geniş ürün yelpazesi ve özel fiyatlarıyla ayrıcalıklar sunuyor. Yılbaşı ruhunu taşıyan kıyafetlerlle çocuklar sevinirken ailelerde hesaplı alışverişin tadını çıkartıyor.