Gazete Vatan Logo

Ekmek almaya giden Fırat’ı bombayla öldürdüler

Ekmek almaya giden Fırat’ı bombayla öldürdüler

Silvan’da askerlerin geçiş noktasına konulan bomba patlatıldı. O sırada pazara sebze ve ekmek almaya giden 13 yaşındaki Fırat Sımpil yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Mevki’inde dün sabah saatlerinde askeri konvoyun geçişi sırasında bahçe duvarına gizlenmiş bomba, PKK’lılarca uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada, olay yerinden geçen 13 yaşındaki Fırat Sımpil yaşamını yitirirken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri’nde (DİSKİ) şoför olarak çalışan bir kişi de yaralandı.

Fırat Sımpil’in annesi Kadriye Sımpil, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 6. sınıf öğrencisi olduğunu, pazar çantasıyla manavdan sebze almak için evden çıktığını söyledi. Sımpil, “Oğlum yola yerleştirilen patlayıcı sonucu öldü. Evimizin önüne mayın yerleştirenlere Allah hakkımızı bırakmasın. Oğlum paramparça olmuştu. 7 çocuğum var birini kaybettim. Allah bunu yapanların belasını versin” dedi.” Anne Sımpil, acılarının büyük olduğunu ve sadece barış istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Valilik: Ekmek alacaktı

Diyarbakır Valiliği, Silvan’daki patlamayla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “30.08.2015 Pazar günü sabah saat 10.00 sularında, Diyarbakır Silvan ilçesinde Baraj bölgesinin emniyetini sağlayan jandarmaların Ferudun Mahallesinden ilçeye girdikten sonra, bölücü terör örgütü mensuplarınca taşların arasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişinden sonra ilçe merkezinde infilak ettirilmesi sonucunda, fırına ekmek almaya gitmekte olduğu öğrenilen 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olayın faillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır.”