Gazete Vatan Logo

EKK'nın yeniden toplanacak haberiyle dolar 3.35 liraya düştü

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) yarın yeniden döviz kurları gündemi ile toplanacağı haberi ardından inişe geçen dolar 3.35 lira düzeyine kadar çekildi.

EKK'nın yeniden toplanacak haberiyle dolar 3.35 liraya düştü

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un bugün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamaya göre, Cuma günü döviz kurunda yaşanan yükselişin değerlendirildiği EKK toplantısından sonra yarın da saat 1330'da düzenlenecek yeni toplantıda aynı konu ele alınacak.

EKK, Cuma günü de Yıldırım başkanlığında, ilgili bakanlar ve üst düzey ekonomi bürokratlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirmiş, toplantı sonrasında Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, ekonomik gelişmeleri yakından izlemekte olan Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı konusunda gereken tedbirleri alacağı belirtilmişti.

Cuma günü 3.4080 ile tarihi zirvesini gören kur bugün 3.3815 civarında işlem görürken EKK'nın yeniden toplanacağı haberinin ardından ve küresel piyasalardaki toparlanmanın da desteğiyle 3.3520'ye kadar geriledikten sonra 3.36 lira dolayında hareket etmeye başladı.

Geçen haftanın son günü 3.6011 lira ile zirve yapan euro da, buün 3.57 - 3.58 lira aralığında işlem gördü.