Gazete Vatan Logo

YÖKDİL kaçta bitiyor? YÖKDİL kaç dakika? YÖKDİL sınavından en erken saat kaçta çıkılır?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavına (2022-YÖKDİL/2) girecek adaylar sabah saatlerinden itibaren sınav merkezlerine geldi. Bugün uygulanacak YÖKDİL öncesinde adaylar sınavın süresini ve saat kaçta sınavın tamamlanacağını araştırıyor. Peki, YÖKDİL kaçta bitiyor? YÖKDİL kaç dakika? YÖKDİL sınavından en erken saat kaçta çıkılır? YÖKDİL sınav çıkış saati ve sınavın süresi!

YÖKDİL kaçta bitiyor? YÖKDİL kaç dakika? YÖKDİL sınavından en erken saat kaçta çıkılır?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YÖKDİL bugün yapılacak. Adaylar sabah saatlerinden itibaren sınavın uygulanacağı okullara geldi. Adaylar sınavın süresini ve ne zaman biteceğini araştırıyor. Peki, YÖKDİL kaçta bitiyor? YÖKDİL kaç dakika? YÖKDİL sınavından en erken saat kaçta çıkılır? YÖKDİL sınav çıkış saati ve sınavın süresi!

YÖKDİL/2 SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

YÖKDİL sınavı 28 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.15'te başlayacak. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

YÖKDİL SINAVI KAÇ DAKİKA?

2022-YÖKDİL/2 sınavı İngilizce'de Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacak. YÖKDİL sınavı 3 saat (180 dakika) sürecek.

YÖKDİL KAÇTA BİTİYOR?

YÖKDİL’de toplam 80 soru yer alıyor. Sınav 13:15'te sona erecek.

YÖKDİL SINAVINDAN EN ERKEN SAAT KAÇTA ÇIKILIR?

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınav süresinin ilk 135 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasak olacak. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 135 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletilecek. Belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacak.

Haberin Devamı