Gazete Vatan Logo

YGS puan hesaplama nasıl yapılır?

Binlerce Üniversite adayını yakından ilgilendiren YGS sınavı açıklandı. 2016 YGS sınavının açıklanmasının ardından YGS puan hesaplama'nın nasıl yapıldığı büyük merak uyandırdı. Peki YGS puan hesaplama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

YGS puan hesaplama nasıl yapılır?

2016 YGS sınavı açıklandı. Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren YGS sınavının açıklanmasının ardıdan YGS 2016 puan hesaplama büyük merak uyandırdı. Ösym YGS puanlarını nasıl hesaplıyor. Ygs puan hesaplama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

YGS puan hesaplama robotu yeni sistem olarak haberimizde. ÖSYM tarafından yayımlanan son verilere göre düzenlenmiş YGS puan hesaplama 2016 moturu ÖSYM sitesi aracılığı ile üniversite adaylarının hizmetine sunulmuştur. Haberimizde yer alan 2016 YGS Hesaplama robotuna doğru yanlış sayıları gibi bilgilerinizi girerek anında öğrenebilirsiniz.

2016 YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

Öğrencilerin ve velilerin merak ettiği bir konu da YGS sınavı sonuçlarını nereden öğrenebilecekleri. Dört gözle beklediğiniz YGS puan hesaplama işlemlerini karar.com'un sizler için hazırladığı haberde bulabilirsiniz.

YGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sınava giren her öğrenci için geçerli olan, test sorularına vermiş oldukları cevapların doğru ya da yanlış olduğunu belirlenecek ve verilen 4 yanlış cevaba istinaden 1 doğru cevap yok sayılacak.

Haberin Devamı

Türkçe, matematik, sosyal bilimler ve fen bilimleri derslerinden oluşan bu sınavda testlerden alınan puanların ortalaması hesaplanarak standart sapması bulunacak. Elde edilen ortalama ve standart sapma kullanılarak ortalama 50, standart sapma 10 olarak değerlendirilip standart puanlar hesaplanacak.