Gazete Vatan Logo

Peygamberlerin 3 görevi! Peygamberlerin görevleri nelerdir?

İnsanlok tarihi boyunca kavimlere ve topluluklara peygamberler gönderilmiştir. Bu peygamberlerin bazı özellikleri ve görevleri vardı. Dolayısıyla insanları doğru yola iletmek için gönderilen peygamberlerin örnek bir hayatı olması gerekirdi. İşte peygamberlerin 3 görevi...

Peygamberlerin 3 görevi! Peygamberlerin görevleri nelerdir?

Peygamberlerin görevleri ve özellikleri araştırılmaya devam ediyor. Allah'ın insanları doğru yola iletmek için gönderdiği peygamberler bir çağrı görevi görürlerdi. Dolayısıyla yol gösterici bir peygamberin örnek bir hayatı vardır.

PEYGAMBERLERİN 3 GÖREVİ

Kendini insanlığa adamış olan peygamberler Allah ile kulları arasında önemli bir görev üstlenmişlerdir. Allah'tan gelen emir ve yasakları insanlara iletirlerdi.

1. Görev

Allah'ın emir ve yasakların insanlara iletmek birinci görevdi. Bu sayede insanlar ne yapmaları gerektiği konusunda daha iyi bir anlayışa sahip olurlardı.

2. Görev

Peygamberlerin görevleri arasında insanları dine davet etmek vardı. Din hakkında merak edilen soruları cevaplamak ve akıllarda soru işareti bırakmamak gerekirdi.

3. Görev

Sabırlı ve cesur kişiler olan peygamberler inananların doğru yoldan sapmalarını engelleyen kişilerdi.

Peygamberlerin özellikleri arasında güvenilir olmak, ahlaklı olmak, akıllı ve zeki olmanın yanısıra yalan söylememek gelirdi.