Gazete Vatan Logo

YKS sonuçları açıklandı mı, YKS ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS sonuçları erken açıklanır mı 2023?

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2023, erken açıklanır mı, YKS sonuçları açıklandı mı? Üniversite adayları sabırsızlıkla YKS sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor, gözler ÖSYM’nin sonuç duyuru sayfasına çevrildi. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. Peki, 2023 YKS sınav sonuçları açıklandı mı, ÖSYM YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, üniversite sınav sonuçları erken açıklanır mı?

YKS sonuçları açıklandı mı, YKS ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS sonuçları erken açıklanır mı 2023?

YKS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı? sorularının yanıtı yoğun bir şekilde sorgulanıyor. ÖSYM takviminde 20 Temmuz’a işaret edilmişti, sonuçların bazı dönemlerde erken açıklandığı bilindiğinden adaylar sık sık ÖSYM’nin sayfasını ziyaret ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı 17-18 Haziran tarihlerinde TYT, AYT, YDT oturumları ile gerçekleşti. YKS sonuçları için geri sayım başlarken “YKS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı?” soruları soruluyor.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2023?

ÖSYM açıklamasına göre YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak.

YKS SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI?

ÖSYM'nin geçmiş dönem sınav duyurularına bakıldığında sınav sonuçlarının erken açılması ihtimali bulunsa da henüz sonuç tarihine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

ÜNİVERSİTE SINAV SONUCU NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

ÖSYM sonuç ekranı (https://sonuc.osym.gov.tr/) üzerinden erişime açılacak YDT, AYT, TYT sonuçları ortaöğretim puanları ile de birleşecek. Puan türüne göre detaylı sonuç belgesi ÖSYM'den adayların T.C kimlik numarası ve şifreleri ile öğrenilecek.

Haberin Devamı

YKS SINAV SONUÇLARI EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

YKS tercih tarihlerinin sonuçların açıklanması ardından başlaması bekleniyor.