Gazete Vatan Logo

Önlisans branş sıralaması ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? KPSS önlisans branş sıralaması açıklandı mı?

Önlisans branş sıralaması nasıl öğrenilir, KPP önlisans branş sıralaması ne zaman açıklanacak? KPSS ön lisans sonuçları açıklandı. Sonuçların belli olmasıyla KPSS önlisans branş sıralamaları için yapılan aramalar arttı. Peki, KPSS önlisans branş sıralaması açıklandı mı?

Önlisans branş sıralaması ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? KPSS önlisans branş sıralaması açıklandı mı?

KPSS önlisans sonuçları bugün belli oldu. Puanlarını öğrenen adaylar alanlarındaki sıralamayı öğrenmek için KPSS önlisans branş bazında sıralamaları araştırıyor. Peki KPSS önlisans branş bazında sıralaması ne zaman açıklanacak 2022? Önlisans branş sıralaması nasıl öğrenilir?

KPSS ÖNLİSANS BRANŞ SIRALAMASI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS önlisans branş bazında sıralaması açıklanmadı. KPSS önlisans branş sıralamalarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

KPSS BRANŞ SIRALAMASI NEDİR? 

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuruda belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

Haberin Devamı