Gazete Vatan Logo

Öğretmenler Günü hangi gün, ne zaman 2021? Öğretmenler günü resmi tatil mi, okul var mı?

Öğretmenler günü hangi gün, ne zaman, ayın kaçında? Öğretmenler Günü hakkındaki araştırmalar kasım ayı ile birlikte arttı. Öğrenci, öğretmenlerinin özel gününü kutlamak için Öğretmenler Günün ne zaman, hangi gün olacağını sorguluyor. Öğretmenler Günü’nün resmi tatil olup olmadığı da merak edilen konulardan biri oldu. Peki, Öğretmenler Günü hangi gün, Öğretmenler Günü resmi tatil mi?

Öğretmenler Günü hangi gün, ne zaman 2021? Öğretmenler günü resmi tatil mi, okul var mı?

Öğrenciler ilk ara tatile çıkarken, kasım ayı nedeniyle Öğretmenler Günü'nün ne zaman kutlanacağını, resmi tatil olup olmadığını sorguluyor. Pek, Öğretmenler Günü ne zaman, hangi gün, ayın kaçında? Öğretmenler Günü resmi tatil mi?

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Öğretmenler Günü 24 Kasım tarihinde kutlanır. Bu yıl Öğretmenler Günü çarşamba gününe denk geliyor.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

Öğretmenler Günü resmi tatil değil.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN İLAN EDİLDİ, NEDEN 24 KASIM?

Türkiye’de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Öğretmenler Günü ülkemizde 1981 yılından beri 24 Kasım'da kutlanır.

Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.

Haberin Devamı