Gazete Vatan Logo

Nutuk Kitabının Konusu Nedir, Kim Yazmıştır? Nutuk Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Nutuk kitabı Türk tarihinin en önemli eserlerinden biridir. Kalın cilt ile yazılan bu kitap Türk edebiyatında oldukça büyük bir yere sahiptir. Nutuk kitabı 1927 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılmıştır. Türklere verdiği tavsiyeler ve bu vatan uğruna yapılan işleri konu alan Nutuk kitabı yazıldığı günden itibaren geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir.

Nutuk Kitabının Konusu Nedir, Kim Yazmıştır? Nutuk Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Nutuk kitabı Cumhuriyeti de konu alan kitaplardan biridir. Günümüz Türkçesine çevrilen bu kitap edebi anlamda da önemli yere sahiptir. Milli mücadele konusu ile Türklerin bu mücadele hakkında bilgi sahibi olması istenmiştir.

Nutuk Kitabının Konusu Nedir?

Nutuk kitabının konusu Söylev tarzında yazılmıştır. Milli mücadeleyi konu alan bu kitap Cumhuriyet hakkında da pek çok konuyu aktarmaktadır. Kurulan meclis sonrasında yapılan işleri ele alan bu kitap zamanın en çok satılan eserlerinden biri haline gelmiştir.

Aynı zamanda hem eski Türkçe hem de günümüz Türkçe dillerine çevrilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunu anlatan bu kitap yapılan zorlu mücadeleleri de anlatmaktadır. Her Türk vatandaşının bu mücadeleden haberi olması için yazılan bu kitap günümüzde halen en çok okunan kitaplardan biridir.

Nutuk Kitabını Kim Yazmıştır?

Nutuk kitabı Türkiye Cumhuriyetinin en önemli eserlerinden biridir. 1927 yılında yazılan bu kitabın eser sahibi ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Vatan ve millete bağlı kalmayı hedefleyen ve bu konuda atılan adımları konu alan eserlerdendir. Zorlu koşullar altında kazanılan savaşlar ve millet sevgisini de en derinden anlatan eserler arasına girmektedir. Nutuk kitabı bir bağımsızlık savaşı örneğidir.

Haberin Devamı

Nutuk Kısa Kitap Özeti ve İçerisindeki Karakterler Nedir?

Nutuk kitabının konusu ve kısa özeti milli mücadeleyi konu almaktadır. Osmanlı padişahından görevi teslim alan Mustafa Kemal Atatürk Samsun'da çıkan isyanları bastırmak için bu şehre ziyarete gider. Halk ile yakın ilişkiler kurarak Samsun isyanını bastırır. Bu sırada İzmir Yunanlılar tarafından işgal edilmek üzeredir.

Mustafa Kemal Atatürk acil bir meclis toplantısı düzenleyerek Yunanlılara karşı savunma savaşı başlatmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk, Refet Bele, İsmet Paşa, Rauf Orbay, Cemal Paşa, Nurettin Paşa, Kara Vasıf Bey ana karakterlerdir.

Nutuk Kitabı Neyi Anlatmaktadır?

Milli mücadeleyi ve Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu anlatan eserlerden biridir. Gerçekleşen savaşları ve bu savaşlarda halkın tutumunu, yardımını da net olarak ifade eden bu kitap Türk milletinin en sevdiği eserlerden biri haline gelmiştir. Nutuk içerisinde hem genç hem de yaşlılar için pek çok tavsiye ve bilgi yer alır.

Haberin Devamı