Gazete Vatan Logo

MEB seminer takvimini açıkladı! Seminerler ne zaman? Öğretmenler semineri başka ilde yapabilir mi?

Öğretmenlerin meslek içi eğitimi olarak bilinen seminer çalışmaları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'dan açıklama geldi. Seminerler iptal mi olacak sorusu bir süredir öğretmenlerin gündemindeydi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) seminer süreçleri ile ilgili tarih verdi. Peki, Seminerler ne zaman? Seminer yeri seçme işlemleri nasıl yapılır? MEBBİS seminer başvurusu nasıl yapılır? Öğretmenler semineri başka ilde yapabilir mi? İşte MEB seminer takvimi

MEB seminer takvimini açıkladı! Seminerler ne zaman? Öğretmenler semineri başka ilde yapabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan öğretmen seminer tarihleri uzun bir süredir internette merak ediliyordu. 'Öğretmenler seminer yapacak mı? Seminer iptal olur mu? Seminerler online mı olacak? Öğretmenler semineri başka ilde yapabilir mi?' soruları pek çok öğretmenin gündemindeydi. Corona virüs nedeniyle öğretmenlerin meslek içi eğitimi olarak adlandırılan çalışmalarının iptal edileceği ile ilgili söylenti üzerine Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. Peki, Seminerler ne zaman? Seminer yeri seçme işlemleri nasıl yapılır? MEBBİS seminer başvurusu nasıl yapılır? Öğretmenler semineri başka ilde yapabilir mi? İşte MEB seminer takvimi

SEMİNERLER NE ZAMAN? İŞTE MEB SEMİNER TAKVİMİ...

Öğretmenlerin seminer ya da bilinen diğer adıyla meslek içi çalışmaları için detaylar belli oldu. Normalleşme süreci kapsamında 1 milyona yakın öğretmenin yaz dönemi mesleki çalışmaları, 22-30 Haziran'da yüz yüze ve çevrim içi düzenlenecek. Öğretmenler, kendi okullarında ya da bulundukları illerdeki okullarda mesleki çalışmalarını yapabilecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), normalleşme süreci kapsamında 1 milyona yakın öğretmenin yaz dönemi mesleki çalışmalarının, 22-30 Haziran'da yüz yüze ve çevrim içi olarak düzenlenmesi kararlaştırıldı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının kontrol altına alınması için uzaktan eğitim süresinin 19 Haziran 2020'ye kadar uzatıldığını hatırlatan MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, normalleşme süreci kapsamında da öğretmenlerin mesleki gelişimlerine ilişkin hazırlık yaptıklarını söyledi.

ÖĞRETMENLER SEMİNERİ BAŞKA İLDE YAPABİLİR Mİ?

Bakanlıkta görevli yönetici ve öğretmenlerin mesleki çalışmalarını 22-30 Haziran 2020 tarihlerinde kendi okullarında yapacağını belirten Boyacı, şöyle konuştu:

"Salgın nedeniyle idari izinli olduğu dönemde görev yaptığı ilden ayrılanlar bulundukları illerdeki okul ve kurumlarda mesleki çalışmalarını yapabilecek. Görevli olduğu ilden başka ilde mesleki çalışma yapacak öğretmenlerin 'https://mebbis.meb.gov.tr' adresi başvuru modülü üzerinden mesleki çalışma yapmak istedikleri okul müdürlüklerini tercih edecek."

Haberin Devamı

SEMİNERLER UZAKTAN MI YAPILACAK?

Seminer sürecinin hem hyüz yüze hem de uzaktan yapıacağını dile getiren Boyacı, "Sadece bu döneme özgü olarak öğretmenlere halihazırda yürütülen mesleki gelişim programları yüz yüze yapılacağı gibi online olarak da sunulacak. Online eğitimler, Mebbis modülünden öğretmenlere duyurulacak. Bu yıl öğretmenlerin mesleki çalışma programında pek çok yenilik yaptık. Türkiye'nin dünyaca ünlü bilim insanları, deneyimlerini öğretmenlerle videolu anlatımlarla paylaşacak. Öğretmenlerimize uluslararası akredite sertifika programları sunulacak. Çerçeve programımızın da içeriğini yeniledik. Bu kapsamda zeka oyunlarından STEM ve robotik kodlama eğitimine pek çok program öğretmenlerimiz için hazırlanacak.” diye konuştu.