Gazete Vatan Logo

Latte Kaç Kalori? Latte Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Latte, İspanyolca dilinde süt anlamında kullanılan bir kelimedir ve dilimize de İspanyolcadan gelmiştir. Sütlü kahve olarak yapılan latte ülkemizde de sıklıkla tercih edilir.

Latte Kaç Kalori? Latte Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Latte Kaç Kalori?

Latte eğer yağsız sütle ve küçük boy olursa 60 kalori, orta boy olursa 102 kalori ve büyük boy olursa da 168 kaloriye denk gelir. Yarım yağlı sütle küçük boy 85 kaloriye, büyük boy ise 235 kaloriye denk gelir. Eğer latte yağlı sütle yapılırsa küçük boyu 108, büyük boyu ise 298 kalori olur.

Latte Besin Değerleri ve Kalorisi

Lattenin küçük boyunda 9 gram karbonhidrat, 6 gram protein ve 5 gram yağ vardır. Eğer sürekli olarak latte içerseniz vücudunuzda yağlanma ortaya çıkabilir. 

Latte Nedir?

Latte, İspanyolca süt anlamına gelen bir kelimedir. Latte'nin asıl ismi coffee latte olarak karşımıza çıkar. En çok tercih edilen kahveler arasında bulunan latte genelde sabah kahvaltılarında tüketilir. Ülkemizde de sıkça tercih edilen bir kahvedir ve espresso ile yapılır.

Espresso ve süt ile yapılan latte yumuşak içimi bir kahvedir. Genellikle ince ve uzun bardakta servis edilir ve isteğe göre üzerine süt köpüğü veya krema eklenebilir. Özellikle de sütlü kahve sevenler tarafından tüketilen latteyi evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Latte Nasıl Yapılır?

Latte soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilen bir kahvedir. 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kahve, su ve süt ile yapılır. Sıcak içimlik yapmak için suyu kaynatmak ve sonrasında içine kahveyi ekleyerek karıştırmak gerekir. Süt ve şekeri de cezvede kaynattıktan sonra sütü köpük haline getirmek önemlidir.

Sütün yarısını sunum bardağına aldıktan sonra gerisini yeniden köpürtülür ve sütün üzerine kahve eklendikten sonra yeniden kalan süt ilave edilir. Eğer latteyi soğuk içmek isterseniz suyu kaynattıktan sonra içine kahve eklemeli ve karıştırmalısınız.

Sütü ve şekeri kaynatmadan köpürtmek ve yarısını fincana boşaltmak gerekir. Üzerine kahve karışımı koyduktan sonra geri kalan süt karışımı da ilave edilir. İsteğe göre içine buz ekleyebilirsiniz. Latte yapımında kullandığınız süt ne kadar güzel ve kaliteli olursa kahve de o kadar yumuşak içimli olur. Latte için kahve seçimi de oldukça önemlidir.