Gazete Vatan Logo

KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak, 2022-2023 KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? KYK başvuru tarihleri merak ediliyor!

2022-2023 KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor, KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak? Üniversitelerin açılmasına sayılı gün kala burs ve kredi başvuruları aramaları başladı. Geri ödemeli kredi, karşılıksız verilen burs başvurularının ne zaman başlayacağı üniversite öğrencileri tarafından sorgulanıyor. Başvurular e devlet üzerinden alınıyor. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman 2022-2023?

KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak, 2022-2023 KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? KYK başvuru tarihleri merak ediliyor!

KYK burs başvurusu ne zaman 2022, KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak? Yurt başvurularının alınmasının ardından yeni eğitim ve öğretim yılına az bir süre kala burs ve kredi başvuruları aramaları başladı. Peki, 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri açıklandı mı?

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN 2022-2023?

KYK burs başvuru tarihi henüz belli olmadı. Geçtiğimiz sene KYK burs ve kredi başvuruları 5 Kasım'da başlamış, 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59'da sona ermişti.

KYK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Haberin Devamı

Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.