Gazete Vatan Logo

KYK borçları ertelendi mi? Corona nedeniyle KYK borcu (öğrenim kredisi) silinir mi? (Bakan’ın kredi erteleme açıklaması beklenti oluşturdu)

KYK borçları ertelenir mi? Corona virüsü nedeniyle konuşulan konulardan biri oldu. Sosyal medya hesapları üzerinden yayılan söylenti KYK borcu olan öğreniciyi sevindirdi. KYK borçlarının ertelenip ertelenmediği, silinip silinmeyeceği merak konusu oldu. Corona virüsü salgınına karşı alınan ekonomik tedbirler kapsamında kamu bankaları ve bazı özel bankalar borçları ve kredileri erteleme kararı aldı. Ziraat Bankası, 31 Mart’ta ödenmesi gereken taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerin ödemelerini öteleyeceğini duyurunca KYK borcu konusu da gündeme geldi. Öğrenciler KYK borçları içinde bir kredi erteleme var mı? diye soruyor.

KYK borçları ertelendi mi? Corona nedeniyle KYK borcu (öğrenim kredisi) silinir mi? (Bakan’ın kredi erteleme açıklaması beklenti oluşturdu)

KYK borçları ertelendi mi? KYK borçları silinir mi, silinecek mi? KYK borcu olan öğrencilerin ana gündem maddesi. Geçtiğimiz haftalarda Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamanın ardından kamu ve özel bankalar kredi erteleme kampanyası yaptı. Bankaların kredi erteleme kampanyaları yapması akıllara KYK borçlarını da getirdi. Ziraat Bankası’na ödenen KYK (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) öğrenim kredisi borçları merak konusu oldu.

KYK BORÇLARI ERTELENDİ Mİ?

KYK öğrenim kredisi borcu olan vatandaşlar Bakan Berat Albayrak'ın konuşmasının ardından, KYK borçlarının akıbetini araştırmaya başladı.

KYK borçlarının silinmesini bekleyenler için 3 senaryo olduğu iddia ediliyor. ilki KYK öğrenim kredisi borçlarının tamamının silinmesi, kredi alanların kredilerinin bursa dönüştürülmesi ya da tüm başvuruların burs olarak sağlanması. İkincisi ise KYK öğrenim kredisi için sadece faizlerin silinmesi ve anapara ödemelerinin uzun esnek ödeme seçenekleri ile ödenmesi. Kredi alanların da sadece ana para ödemesi yapması.

Haberin Devamı

KYK borçlarının ertelenip, ertelenmediği dair ise henüz yapılan resmi bir açıklama yok.