Gazete Vatan Logo

Kredi Kartı Nasıl Kullanılır? Kredi Kartı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Kredi kartı, alışveriş imkanını kolaylaştıran oldukça etkili bir araçtır. Birçok kampanya ile kullanıcılarına cazip fırsatlar sunan kredi kartı hem dikkat hem de güvenlik gerektirmektedir. Bu sebeple kredi kartı kullanırken dikkat edilmesi gereken birçok önemli husus bulunmaktadır. Alışveriş kolaylığı ve bankalardaki kredi notlarının yükselmesi için sıklıkla tercih edilen kredi kartları, özenli kullanılırsa oldukça karlı sonuçlar doğurmaktadır.

Kredi Kartı Nasıl Kullanılır? Kredi Kartı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Kredi Kartı Nasıl Kullanılır?

Kredi kartının alışveriş kolaylığı sağladığı ve özellikle online yapılan satın alımlarda sıklıkla tercih ettiği bilinmektedir. Gerek online gerekse normal alışverişlerde geçerli olan kredi kartı kullanımı şu şekildedir:

Kredi kartını pos cihazına takmadan önce ilgili alışveriş tutarının doğru olduğundan emin olunmalıdır.

Kredi kartını pos cihazına yerleştirdikten sonra, istenirse taksit sayfasından taksitlendirme seçeneği işaretlenmelidir.

Sonrasında kart şifresini doğru tuşlayarak alışveriş tamamlanmaktadır.

Pos cihazından çıkan sliplerin saklanması, alışveriş itirazı ya da diğer ibraz işlemleri için gerekebilir. Bu sebeple belgenin saklanması önemlidir.

Online alışverişlerde de kart numarası ve kart bilgilerinin doğru bir şekilde tuşlanması önem arz etmektedir. Şifrenin ya da diğer kart bilgilerinin yanlış tuşlanması, kart iptaline sebep olabilir.

Kredi Kartı Kullanırken Yapılması Gerekenler

Kredi kartı kullanımı, oldukça dikkat edilmesi gereken bir eylemdir. Gerek alışveriş gerekse ödeme zamanlarının detaylıca incelenmesi ve takip edilmesi gerekir. Kredi kartı kullanırken yapılması gereken en önemli detay, kart kullanımından sonra, ödeme tarihinin geçirilmemesi olmaktadır.

Haberin Devamı

Ödeme tarihi geçen ekstreler yüzünden banka sicilleri olumsuz etkilenmekte, diğer bankacılık işlemleri açısından yaptırımlar yapılmaktadır. Bununla birlikte, ihtiyaç fazlası kredi ya da avans kullanımı da kullanıcıları mali açıdan zorlayabilmektedir. Kişisel ekonomik gelirlerin dengelenmesi, kredi kartı kullanımı açısından daha sağlıklı olmaktadır.

Kredi Kartı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kredi kartı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

Öncelikle gelir ve gider dengesinin düzgü yapılması, kredi kartı kullanımı için oldukça önemlidir. Bu sebeple maaş ya da gelir düzeyi ile doğru orantılı kredi kartı limiti kullanılması önerilmektedir.

Kredi kartı kullanmaya başlamadan önce, kolay tahmin edilmeyen ve peş peşe numaralardan oluşmayan bir şifre belirlenmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kredi kartının bağlı bulunduğu bankaların kampanyalarının incelenmesi de alışverişlerde kolaylık sağlayabilmektedir.

Kredi kartının arka yüzünde bulunan manyetik alana imza atılması, kart güvenliği açısından önem teşkil etmektedir.

Kredi kartının manyetiğinin zarar görmemesi için direk güneş ışığına maruz bırakılmaması gerekmektedir.

Online bankacılık işlemleri, kredi kartı ödeme ve diğer işlemler için kolaylık sağlamaktadır.

Eğer düzenli bir gelir artışı yoksa otomatik limit yükseltme özelliği kapatılmalıdır.

Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi kartı başvurusu yapmak için;

Serbest meslek, özel sektör ya da kamu sektörü çalışanlarının daha kolay kredi kartı aldığı bir gerçektir. Bununla birlikte sabit gelirlerini belgeleyenler ya da öğrenciler de kredi kartı başvurusu yapabilmektedir.

İstenilen bir bankaya ya şahsen ya da internet sitesinden başvurarak kredi kartı sahibi olunabilir.

Bankanın istediği tüm kişisel ve çalışma hayatı bilgileri ile ikametgâh adresleri doğru bir şekilde girilmelidir.

Haberin Devamı

Ardından ödeme planı için bir tarih belirlendikten sonra kredi kartı başvuru işlemi tamamlanmış olmaktadır.

Bundan sonra, kredi kartı başvurusunun onaylanması ile birlikte adrese gönderilen ya da bankadan alınan kart, alışveriş için kullanılmaya hazırdır.