Gazete Vatan Logo

KPSS tercih kılavuzu 2021/2 yayımlandı! 2021/2 merkezi atama tercih kılavuzu kadro dağılımı...

KPSS 2021/2 tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak, sorusu yanıt buldu. KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. Kılavuzun yayımlanmasıyla KPSS 2021/2 merkezi atama tercih kılavuzu kadro dağılımı belli oldu. Peki, KPSS tercihleri nasıl yapılır? İşte KPSS 2021/2 merkezi atama tercih kılavuzu ve kadro dağılımı…

KPSS tercih kılavuzu 2021/2 yayımlandı! 2021/2 merkezi atama tercih kılavuzu kadro dağılımı...

KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından KPSS tercih kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme hakkındaki aramalar arttı. ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak atamalarda, adaylar tercihlerini 22 Aralık tarihinden itibaren yapabilecek. İşlemler 29 Aralık günü sona erecek. Peki, KPSS tercihleri nasıl yapılır? İşte KPSS 2021/2 merkezi atama tercih kılavuzu ve kadro dağılımı…

KPSS tercih kılavuzu ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadro ve pozisyonlara yerleştirme yapılacak. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? 

Bazı kamu ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2021/2 Tercih Kılavuzuna saat 10.00'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar, tercihlerini 22 - 29 Aralık 2021 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 29 Aralık 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2021/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

KPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı