Gazete Vatan Logo

KPSS ÖABT ne zaman? KPSS ÖABT sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? KPSS ÖABT tarihi ve saati!

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve soru sızdırma nedeniyle iptal olan KPSS sınavları bu hafta sonu yapılacak. KPSS’ye girecek adaylar KPSS’nin oturumları ile ilgili sınav tarihlerini araştırıyor. 2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ile ilgili araştırmalar da arttı. Peki, KPSS ÖABT ne zaman? KPSS ÖABT sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? İşte KPSS ÖABT tarihi ve saati!

KPSS ÖABT ne zaman? KPSS ÖABT sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? KPSS ÖABT tarihi ve saati!

ÖSYM tarafından yeniden yapılacak KPSS sınavları bu hafta sonu başlıyor. Gözler yeni sınava çevrilirken, KPSS genel kültür ve genel yetenek sınavı dışında kalan KPSS oturumları ve tarihleri de adaylar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Peki,

KPSS ÖABT NE ZAMAN?

2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak. ÖABT’de 120 dakikalık testlerde ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde; 150 dakikalık testlerde ilk 110 dakikası ve son 15 dakikası içinde, sınav salonunu terk etmeleri yasaktır

KPSS ÖABT SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANDI MI?

Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı giriş belgeleri henüz yayınlanmadı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yayınlandığında görebilecek.

KİMLER KPSS ÖABT’YE GİREBİLİYOR?

KPSS ÖABT sınavıMillî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda kullanılıyor. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adaylar, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmak zorundadır. Adayların tümü, 18 Eylül 2022 tarihinde yapılacak sabah oturumuna girmek zorundadır.

Haberin Devamı

ÖABT AÇILIMI NEDİR?

KPSS ÖABT; öğretmen kadrolarına atanmak isteyen eğitim fakülteleri ile fen edebiyat fakültelerinden mezun olan adaylarının girdiği, lisans düzeyinde toplam 75 sorudan oluşan, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ÖSYM tarafından yapılan sınavdır.