Gazete Vatan Logo

İnsan Ne İle Yaşar Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? İnsan Ne İle Yaşar Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

İnsan ne ile yaşar kitabı Tolstoy tarafından yazılmış bir kitaptır. Eserde insanların yalnız yaşayamayacağı ve hep beraber yaşamaları gerektiği üzerinde durulmuştur.

İnsan Ne İle Yaşar Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? İnsan Ne İle Yaşar Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

İnsan Ne İle Yaşar Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir?

Rus yazar Lev Tolstoy tarafından yazılmış olan İnsan ne ile yaşar kitabı 1886 senesinde kaleme alınmıştır ve kısa öyküdür. Hayatını yaşamın geçeklerini aramakla geçiren Tolstoy bu kitabında insanların yalnız yaşayamayacakları üzerinde durmuştur.

Kitapta insanların birlikte yaşamak için birbirlerine sabır göstermeleri gerektiği ve merhametli davranmaları gerektiği anlatılır. İnsan ne ile yaşar kitabı hayat dersleri veren ve içerisinde de birçok öğütler bulunduran bir kitaptır. İnsan ne ile yaşar kitabı toplamda 112 sayfadır ve kısa öykü olarak yazılmıştır.

İnsan Ne İle Yaşar Kısa Kitap Özeti ve İçerisindeki Karakterler

Kitabın ana karakteri olan Simon fakir bir ayakkabı tüccarıdır. Kış mevsimi gelmeden kürk alması gerekmektedir ve bu nedenle borcu olan köylülerden borçlarını ödemelerini ister. Fakat köylülerde para olmadığı için Simon yeterli miktarı toplayamaz ve bunun üzerine meyhaneye giderek son parası ile içki içer.

Meyhaneden çıkarken üzerinde kıyafet olmayan birine rastlar ve bu adamın adı da Michael'dir. Adamın haline üzülen ve eve götüren Simon ona yemek ve giyecek kıyafetler verir. Michael Simon'a olan borcunu ödemek için onunla çalışmaya başlar ve bir gün dükkana kendisine ayakkabı yaptırmak için zengin biri gelir.

Haberin Devamı

Michael ona ayakkabı yerine terlik diker ve Simon ona sinirlenir. Dükkana zengin adamın uşağı gelir ve patronunun öldüğünü ve ayakkabı yerine terlik dikmesini istediğini söyler. Simon duyduklarına çok şaşırır ve Michael'e bakar. Başka bir gün ikiz çocuklarıyla bir kadın dükkana gelir ve ayakkabı istediklerini söyler.

Michael kadına güler ve Simon bunu gördüğünde aklından bir şeyler geçtiğini anlar. Micael Simon'a ve eşine kendinin melek olduğunu ve Tanrı'nın kendisini cezalandırmak için dünyaya gönderdiğini söyler.

Sonrasında adamın yanında ölüm meleğini gördüğünü ve bundan etkilenerek ikiz kış kardeşleri gördükten sonra da çok etkilendiğini anlatır. Bu sayede insanların yalnız yaşayamayacaklarını anlamış olur. Kitaptaki karakterler Simon, Michael ve Simon'un eşi olan Matryona'dır.

Haberin Devamı

İnsan Ne İle Yaşar Ana Fikri Nedir?

İnsan ne ile yaşar kitabının ana fikri yaşamın anlamı, yaşama amacı ve insanların neden yaratıldığı ile ilgili sorulara cevap aramaktır. İnsanlara hiçbir şeyin yetmemesi, insanlığın doyumsuz olduğu ve sözcüklerle her hissimizi anlatamadığımız kitabın ana fikirlerindendir.

Tolstoy Eserleri Nelerdir?

İnsan neyle yaşar

Erik çekirdeği

Diriliş

Polikuşka

Anna Karenina

Hacı Murat

Savaş ve barış

İvan İlyiç'in ölümü

Küçük şeytan